19 medalja za mlade “profectusovce”

11. veljače 2019.
Komentari isključeni
734 Pregleda

Judo klub Profectus Samobor nastupio je u subotu u Sutinskim vrelima s 29 natjecatelja u uzrastima dječaka i djevojčica mlađih od 8 godina, pa sve do kadeta i kadetkinja, na Black belt Open, međunarodnom turniru u organizaciji istoimenog zagrebačkog kluba te osvojio čak 19 medalja.

U uzrastu dječaka i djevojčica do 8 godina Patrik Ćosić i Vigo Gambiroža osvojili su zlatne medalje, Leon Jurković i braća Vito i Fran Knežević srebrne, a Jana Župančić brončanu.

U uzrastu do 10 godina srebrnu medalju osvojila je Jana Pšeničnjak, a brončane Martina Runtas, Juraj Berečki i Ante Marjanović.

Među judašima do 12 godina starosti srebrnu medalju je osvojio Marko Ćurić, a dva Jakova, Ćurić i Župančić brončane.

U najstarijem uzrastu do 14 godina, zlatne medalje osvojili su Jana Cvjetko i Rocco Cekuš, srebrnu Lena Petrinić, a brončane Teo Bošković, Petra Turk i Patrik Župančić.

Na turniru je ukupno nastupilo 578 natjecatelja iz 39 klubova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Judaška uzbuđenja se nastavljaju ovaj tjedan jer je u četvrtak u Vinkovcima na rasporedu Školsko prvenstvo Hrvatske u judu na kojem nastupaju i muška i ženska ekipa Osnovne škole Bogumila Tonija, a u subotu se u Zagrebu održava Seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem će Judo klub Profectus Samobor također imati svoje natjecatelje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.