Preminuo dugogodišnji svetonedeljski župnik Dragutin Bubnjar

8. veljače 2019.
Komentari isključeni
1.250 Pregleda

Župnik župe Uzvišenja svetog Križa u Kerestincu Dragutin Bubnjar preminuo je danas u Svećeničkom domu svetog Josipa u Zagrebu u 73. godini života i 48. godini svećeništva.

Rodom je iz Cvetlina u Općini Bednja, a za svećenika je zaređen 1971. godine. Kao župni vikar služio je u Jastrebarskom, a nakon toga bio je upravitelj župa u Ladvenjaku, Skakavcu, Petrovini i Slavetiću.

Upraviteljem župe Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji postao je 1986. godine i tu je službu obnašao punih 26 godina, do 2012. Iste godine preuzima i župu Uzvišenja svetog Križa u Kerestincu, gdje djeluje sve do svoje bolesti. U tri navrata bio je izabran za dekana Svetonedeljskog dekanata, 2002., 2007. i 2012. godine.

Misa zadušnica i oproštaj od preminulog svećenika Dragutina Bubnjara bit će u utorak, 12. veljače u 10 sati i 30 minuta u Kerestincu, a spovodni obredi bit će na mjesnom groblju u njegovoj rodnoj župi Cvetlin, istoga dana u 15 sati, gdje će tijelo preminulog biti ukopano u obiteljsku grobnicu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.