Sjećanje na povijesni okvir djelovanja samoborske Matice

7. veljače 2019.
Komentari isključeni
468 Pregleda

Samoborski ogranak Matice hrvatske sinoć je obilježio svoj dan na maloj svečanosti u Samoborskom muzeju. Dan Matice u stvari je vezan uz Blaževo, kao nekad važan datum na koji su se birali gradski suci, a okupljanje u Muzeju bilo je prilika sjetiti se upravo povijesnog okvira djelovanja samoborske Matice, o čemu je govorio predsjednik Ogranka Gordan Črpić.

Samoborski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić iskoristili su svečani trenutak za čestitke na ustrajnom radu samoborskih matičara, a potom je uslijedio koncert.

Na programu je bilo osam skladbi, od Bacha do Sinatre, koje su izveli violinistica Lara Rimac, Kristina Knežević na violi, Lovro Rimac kao violončelist i vokal te te Lovro Knežević za glasovirom. Druženje u organizaciji samoborske Matice završilo je zajedničkim pjevanjem pjesme Ja ljubim, poznate iz filma Tko pjeva zlo ne misli.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.