Juniorka Tina Šmid osvojila seniorsku državnu broncu na dvoranskih 1500 metara

4. veljače 2019.
Komentari isključeni
511 Pregleda

Samoborka Tina Šmid u dresu Atletskog kluba Agram nastavila je uspješan početak dvoranske sezone i tituli juniorske prvakinje države na 1500 metara dodala i brončano odličje sa seniorskog prvenstva Hrvatske iako je i dalje juniorka. Do bronce je došla proteklog vikenda u atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu.

Utrka je krenula u nešto sporijem ritmu jer su se trkačice očito čuvale za završnicu, pa je iz kruga u krug dobivala ubrzanje da bi do konačne kulminacije došlo u zadnjem krugu. Tina se dobro držala u vodećoj skupini od četiri djevojke i u napetoj i brzoj završnici stigla do 3. mjesta i svoje nove seniorske medalje brončanog sjaja, istrčavši 1500 metara u vremenu 4:45,95.

Sljedeći tjedan na rasporedu su Balkansko prvenstvo u dvorani za juniore u Istanbulu i kadetsko prvenstvo Hrvatske u dvorani u Zagrebu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.