JK Profectus Samobor izborio 3 medalje u Splitu

4. veljače 2019.
Komentari isključeni
426 Pregleda

U velikoj dvorani Sportskog centra Gripe u Splitu, u subotu 2. veljače održano je Prvenstvo Hrvatske u judu za kadete i kadetkinje. Na prvenstvu je nastupilo 189 natjecatelja i natjecateljica iz 32 hrvatska kluba.

Za Judo klub „Profectus Samobor“ nastupilo je 7 natjecatelja, od kojih je čak 5 bilo uzrasta mlađih kadeta. Međutim, i tako mlada ekipa se u Samobor vratila s tri medalje.

Nina Cvjetko u kategoriji kadetkinja do 44 kilograma s tri uvjerljive pobjede ipponima stigla je do zaslužene zlatne medalje i postala prvakinjom Hrvatske. Nina unazad četiri godine redovito osvaja medalje na prvenstvima Hrvatske i ovo joj je peto odličje, ali sada se po prvi puta okitila zlatnom medaljom. Nina je još uvijek mlađa kadetkinja, ali već se pokazuje da će i ona stopama svoje super uspješne sestre Lare.

Tena Pšeničnjak još je jedna vrlo uspješna natjecateljica. Od 2015. godine nastupa na prvenstvima Hrvatske i može se pohvaliti s čak 6 medalja. Dva puta je bila prvakinja Hrvatske u uzrastu djevojčica, dva puta viceprvakinja i dva puta je završavala s brončanom medaljom, pa se s pravom očekivalo da će i ovo natjecanje završiti s medaljom. Tena ni ovog puta nije razočarala. U prvom kolu kategorije kadetkinja do 52 kg Tena je bila slobodna, a u drugom nakon dvije minute ipponom pobjeđuje protivnicu iz Vinkovaca. Polufinale donosi poznatu protivnicu, Elenu Pleše iz Velike Gorice. Njihove borbe su uvijek izjednačene i samo detalji odlučuju o pobjednici. Ovog puta Tena nije uspijevala uhvatiti svoj gard i usmjeravati borbu. Suci su je kažnjavali zbog neaktivnosti i nakon 3 minute je diskvalificirana zbog tri kazne. Pleše je kasnije postala prvakinja, a borba protiv Tene Pšeničnjak joj je bila najneizvjesnija.Tena je u borbi za treće mjesto wazarijem pobijedila protivnicu iz Osijeka i osvojila brončanu medalju.

Antonio Hrkec je u kategoriji kadeta do 50 kilograma u prvom kolu nakon minute borbe ipponom pobijedio protivnika iz Osijeka. U drugom kolu u sasvim izjednačenoj borbi protiv protivnika iz Splita, koji je kasnije postao i prvak, Antonio je dobro kontrolirao borbu i natjerao protivnika na kaznu. U samom finišu borbe, kada se očekivao nastavak u dodatnom vremenu, Antonio gubi koncentraciju i u doslovno posljednjoj sekundi pada na wazari te gubi borbu. U borbi za broncu, u klupskom dvoboju protiv Nikole Škaleca, Antonio nakon tridesetak sekundi pobjeđuje polugom.

Svakako treba spomenuti i dvojicu mlađih kadeta, Lovru Vitka i Nikolu Škaleca koji su osvojili 5. mjesta. Kod obojice je vidljiv nedostatak iskustva u borbi s iskusnijim protivnicima, ali uz pokazanu hrabrost i borbenost i oni će stići do velikih rezultata.

U Judo klubu „Profectus Samobor“ zadovoljni su rezultatima. I Teni Pšeničnjak i Antoniju Hrkecu je ovo prva prava kadetska sezona i slijedi im mnogo turnira na kojima će sakupljati iskustvo. Najizazovniji će biti turniri svjetskih kadetskih kupova, a nova sezona započinje turnirom u Italiji već ovog vikenda.

Još 5-6 mlađih kadeta pokazuje izvrsne rezultate, upornost i borbenost, pa će njihov prijelaz prema kadetskom uzrastu biti vrlo interesantan i nadamo se uspješan.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.