Speleolozi se pridružili Noći muzeja!

2. veljače 2019.
Komentari isključeni
481 Pregleda

Svoj doprinos “Noći muzeja” ove su godine dali i speleolozi. U samoborskom Centru za mlade – Bunkeru priredili su dvije izložbe fotografija i speleološke opreme.

Izložbu “Vode podzemlja” priredilo je stručno povjerenstvo za speleo – fotografiju Hrvatskog speleološkiog saveza, a izložene su 22 fotografije speleologa, kojima se promovira ljepota hrvatskog krša, spilja i jama, ali i ističe potreba zaštite nečega što se ne vidi, a kad se uništi, onda je kasno, a to su podznemne vode, koje su naše prirodno bogatstvo” – kaže predsjednik Hrvatskog spelološkog saveza, Nenad Buzjak.

Izložba „Samoborsko podzemlje“ prikazuje speleološke akcije članova Spelološkog kluba Samobor , ali i opremu koja speleolozima omogućava da se spuštaju u podzemlje.

Izložba je putujuća i do sada je bila u Karlovcu i Ogulinu, a u Samoboru se može razgledati sve do 17. veljače, a potom odlazi u Kastav i dalje.

U svijet podzemlja posjetitelji su tijekom Noći muzeja mogli zaviriti i putem VR naočala.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.