Najnovije
Isključenja struje 3 . i 4. lipnja (2. lipnja 2020. 11:22)
Isplata mirovina od 8. lipnja (2. lipnja 2020. 09:26)
O nastavi u vrijeme koronavirusa (1. lipnja 2020. 14:45)
Dan rijeke Save (1. lipnja 2020. 09:33)
Isključenja struje 1. i 2. lipnja (1. lipnja 2020. 08:29)
Lipanjska akcija darivanja krvi! (30. svibnja 2020. 13:25)

Međugradski ogledi osnovaca u literarnom, dramskom i novinarskom izričaju

1. veljače 2019.
Komentari isključeni
716 Pregleda

Na ovogodišnjem međugradskom LiDraNu za osnovce, održanom jučer u organizaciji Osnovne škole Milana Langa iz Bregane, za županijsku smotru u literarnom izričaju predloženi su sljedeći radovi: “Studeni ’91” osmaša Nikole Pavičića iz Osnovne škole Sveta Nedelja čija je mentorica Andrea Lizatović, “Črešnja” sedmaša Patrika Šujstera iz škole Rude pod mentorstvom Tatjane Ognjenović, “Ruka prijateljstva” Sofije Šantek, učenice 4. razreda Osnovne škole Bogumila Tonija, koju mentorira Snježana Škiljan, “Susret” Ive Beraković, osmašice iz škole Vladimira Deščaka u Novakima uz mentoricu Maru Jularić i rad “More” osmašice Laure Hrastinski iz škole u Bregani čija je menotrica Valentina Mahović.

Od dramsko-scenskih igrokaza, koji su izvedeni u samoborskoj kino dvorani, dalje će među pojedincima nastup “Hvaljen Isus, moja stara bako” učenice 6. razreda škole Vladimira Deščaka Ume Džendžo, zatim “Oblak” u izvedbi osmaša iz iste škole Mateja Gojaka, koje oboje mentorira Mara Jularić te izvedba pod nazivom “Suknje napadaju” Brune Bošnjak, četvrtašice iz “bogumilca” čija je mentorica Irena Dražić. Među skupnim predstavama najuspješnijima su ocijenjene izvedbe “Mali princ” učenika osmih razreda iz škole Bogumila Tonija pod mentorstvom Tatjane Mesiček, “Sve naše mame” četvrtaša iz iste škole uz mentorstvo Irene Dražić te predstava “Suputnik” šestaša Osnovne škole Vladimira Deščaka iz Novaka s mentoricom Marom Jularić.

U novinarskom izričaju na županijsku smotru plasirali su se intervju šestašice iz “bogumilca” Nike Pisk “Moramo uzeti kontrolu u svoje ruke” s mentoricom Petrom Birman i radijska emisija “Sport za sve” čiji su autori četvrtaši Osnovne škole Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem Nika Palčić i Vito Lisec Ložnjak, a mentorica im je Ivana Planinšek.

Proglašenje najboljih priređeno je u Hotelu Lavica.

Više o samoborsko-svetonedeljskom LiDraNu poslušajte u Ritmu grada, danas u 17 sati, a još detaljnije u ponedjeljak u 12.15 u emisiji Škola života.

Snimila: Anja Franić Modrić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.