Od sporta do sporta

30. siječnja 2019.
Komentari isključeni
732 Pregleda

U novoj epizodi našeg Športofona prošetali smo od terena do terena i od sporta do sporta, pa smo tu priču započeli osvrtom na izvanredan uspjeh dviju mladih samoborskih atletičarki, Tine Šmid i Lorene Bartaković, članica Atletskog kluba Agram iz Zagreba, koje su na pojedinačnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske za juniorke osvojile prva mjesta na 1500, odnosno 3000 metara. Uz kratku analizu njihovih rezultata, govorili smo i o plasmanima ostalih atletičara i atletičarki na tom natjecanju.

Potom je naš gost bio trener Judo kluba Profectus Samobor Matija Frlić (na slici) s kojim smo razgovarali o početku natjecateljske sezone u ovoj godini, osvrnuli se na domaćinstvo međunarodnog Profectus kupa, najavili dolazeća velika natjecanja i iskušenja za klupske uzdanice, sestre Helenu i Katarinu Luciju Vuković, Laru Cvjetko i Marcela Škaleca te na dodjelu nagrade Ponos Hrvatske koja je zasluženo došla u Matijine ruke.

Uslijedio je pregled rezultata samoborskih natjecatelja u nastavku košarkaškog prvenstva u Drugoj ligi Centar, Samoborskoj zimskoj trail ligi i Canicross trail ligi te na stolnoteniskim turnirima, najavili smo i početak proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi za rukometaše Rudara i Drugoj hrvatskoj ligi – zapad za rukometašice Samobora i Sloge iz Svete Nedelje te govorili o pripremnom razdoblju nogometaša Samobora prije nastavka sezone u Četvrtoj hrvatskoj ligi – središte Zagreb.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.