Otvoren postupak podjela fašničkih darovnica

29. siječnja 2019.
Komentari isključeni
602 Pregleda

Ministar nama (Fašničkoj Republici) uskoro dobrosusjedne Republike Hrvatske Goran Marić uručio je gradonačelniku Svete Nedelje Dariju Zurovcu još jednu državnu darovnicu kojom je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović postala vlasnica novih hektara državnog zemljišta u Kerestincu, vrijednih 1 kunu – javljaju ekskluzivno iz fašničke press službe. Ona će darovano zemljište – saznaje se iz pouzdanih izvora – prepisati na poduzetnika Matu Rimca koji će na njemu do kraja Fašnika izgraditi novi čarobni dvorac. Kamen temeljac ručno će svojim bagerom, pristiglim iz Izraela, uz prethodnu suglasnost Amerike, na darovanom zemljištu ugraditi Milan Bandić. A u njegov će bager potom poduzetnik Rimac ugraditi najnovije naponske baterije kako bi sve bilo na struju. Od te struje kosa će se nakostriješiti budućem gradonačelniku susjedne metropole Gordanu Marasu, a da bi sve bilo prema regulama, pobrinut će se oporbeni čuvar protokola u kriznim situacijama Franko Vidović i hitno oko dvorca postaviti 500 milijuna malih plastičnih bagera ne bi li posao bio gotov na vrijeme.

Sve to blagoslovit će Princ Fašnik čija se suverenost time širi i na okolna područja, a Princeza Sraka će u novoizgrađenu rezidenciju u susjednoj Svetoj Nedelji izmjestiti svoje gnezdo, odnosno fašnički ured u kojemu će trajno zaposlenje dobiti Sudec i Fiškal.

Iz ovog svijetlog primjera današnjice, i mnoge će druge vlade fašničkih republika moći naučiti kako će se od 22. veljače do 5. ožujka znalački “deliti posel na fašničkoj baušteli”!

Fašnička press služba na kraju napominje da je svaka sličnost i slučajnost sa stvarnim stvarima sasvim fašnička!

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.