Mindfulness tehnika za bolje upravljanje vlastitim mislima i emocijama

29. siječnja 2019.
Komentari isključeni
743 Pregleda

U velikim međunarodnim korporacijama djelatnici prakticiraju mindfulness, tehniku utemeljenu na neuroznanosti, koju naša sugrađanka, doktorica znanosti Branka Novosel, uvodi i u hrvatske tvrtke. Riječ je o tehnici koja čovjeku omogućuje upravljanje vlastitim mislima i emocijama, tj. ne dopušta da emocije upravljaju njime. Mindfulness ljude poučava kako da budu usredotočeni na sadašnji trenutak – psihički, fizički i emocionalno. Zato velike tvrtke u posljednje vrijeme otvaraju novo radno mjesto, donedavno nezamislivo: Chief Happiness Officer – osoba zadužena za sreću zaposlenika na radnom mjestu.

-Tržište rada u Hrvatskoj pred velikim je izazovom. Dio ljudi u najboljim godinama odlazi u inozemstvo, a oni zaposleni ovdje, bore se sa sve većim zahtjevima posla, stresom, dekoncentracijom, nezadovoljstvom, osjećajem besciljnosti. Na njihovim nadređenima zadatak je da to stanje promijene. Tome služe provjerene tehnike, a jedna od vodećih posljednjih je godina upravo mindfulness ističe Branka Novosel, certificirana trenerica mindfulnessa. (foto: Niko Goga)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.