Fašnička burza otvara vrata za 4 tjedna

25. siječnja 2019.
Komentari isključeni
570 Pregleda

Četiri tjedna dijele nas od početka 193. Samoborskog fašnika! Pod sloganom “Posel se deli na fašničkoj baušteli” održat će se od 22. veljače do 5. ožujka. Sraka, Princ, Sudec i Fiškal vlast će preuzeti u petak, 22. veljače, na središnjoj pozornici na Trgu fašničkih velikana, a feštat će se uz pjesmu Mladena Gdovića. Nakon toga sve zamaskirane posjetitelje čekaju dva vikenda opuštajuće zabave na istom mjestu, mališani će dobiti svoj šareni kutak na Trgu Matice hrvatske, a organizatori su zanimacije pripremili i u Kleščićevoj ulici, na Trgu iza pošte, u luna parku kod kina i na klizalištu u bivšoj vojarni.

Tisuće malih i velikih maškara će prodefilirati Samoborom, ponovno nam u goste dolaze maskirane skupine iz cijele Hrvatske, mjesni odbori spremaju svoja tradicionalna alegorijska kola, trčat će se Srakotrk, natjecati se u Metloboju i Kraflingu, vraća se i Srakina regata – ove godine kao Bagerijada i još puno toga. Glazbene zvijezde Fašnika su Mladen Grdović koji će, kao što ste već sigurno čuli, nastupiti na otvorenju, 22. veljače, a zatim u subotu nastupaju Neno Belan i Fiumensi, a prve nedjelje Gazde.

Drugi vikend pjesmom će u petak, 1. ožujka, otvoriti Klapa Intrade, u subotu 2. ožujka u Slobodnu Fašničku Republiku dolaze Songkillersi i TBF, a u nedjelju, 3. ožujka Slavonske lole. Zadnjeg fašničkog dana puk će zabaviti još jedna poznata grupa, ali to organizatori zasad drže u tajnosti.

I ove se godine vrijedi maskirati jer su vrijedne nagrade osigurane za sve one koji sebi daju malo truda pa uz svoju masku i osmisle kakav duhovit nastup. Sve detalje vezane za fašničke spelancije pratite na službenoj web stranici, na društvenim mrežama, a navratiti možete i do organizatora – u Turističku zajednicu grada Samobora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.