Sveta Nedelja od države dobila oko 25 hektara zemljišta za razvoj poduzetništva

24. siječnja 2019.
Komentari isključeni
1.100 Pregleda

Ministar državne imovine Goran Marić uručio je gradonačelniku Svete Nedelje Dariju Zurovcu, uz prisutstvo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović darovnicu kojom je Sveta Nedelja postala vlasnik 25 hektara državnog zemljišta u Kerestincu. Vrijednost zemljišta iznosi šest i pol milijuna kuna – izvijestili su iz Grada Sveta Nedelja.

Grad Sveta Nedelja sustavno radi na razvijanju poduzetničkih zona, u kojima trenutno posluje oko 1000 poduzetnika, dok se stanovništvo kontinuirano povećava. U četiri gospodarske zone smjestile su se brojne uspješne tvrtke pa će i darovano zemljište biti iskorišteno u svrhu daljnjeg gospodarskog razvoja.

Kako je istaknula predsjednica Grabar-Kitarović, osvrnuvši se na jučerašnji posjet tvrtki Mate Rimca u Svetoj Nedelji, ta gospodarska zona sjajan je projekt. „Oni planiraju izgradnju kampusa i zapošljavanje još većeg broja ljudi. To je jedna od tvrtki koja je rijetka u Hrvatskoj, koja radi na dovođenju ljudi iz cijelog svijeta u Hrvatsku i to pozdravljam“, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović, naglasivši ujedno da su inovacije, znanje, iskustvo i tehnologija budućnost modernog društva.

„Vjerujem da će se u toj poslovnoj zoni naći mjesta za mnoge tvrtke koje će raditi upravo na podizanju kvalitete hrvatskog gospodarstva, na otvaranju novih radnih mjesta koja će biti puno bolje plaćena, ali i prenositi ime Hrvatske diljem svijeta, kada je riječ o inovacijama i tehnološkom napretku“, zaključila je Grabar-Kitarović.

„Grad Sveta Nedelja je grad poduzetništva, jako vrijednih ljudi. Vjerujem da će se ovo privesti svrsi onako kako zaslužuje ne samo Grad Sveta Nedelja, nego naravno i cijela Hrvatska. Mišljenja sam da se rad uvijek može ubrzati i da kao političari možemo uvijek raditi više i bolje. Možemo kritizirati državne institucije, ali ovaj put imamo samo pohvalu za rad Ministarstva državne imovine“, istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Kako je dodao, kao društvo zajednički možemo napredovati isključivo sinergijom, a razvoj temeljiti fokusiranjem na gospodarstvo i propulzivne razvojne industrije, poput, primjerice, automobilske industrije. „Vjerujem da će ono što će se na ovom području graditi biti na ponos ne samo Hrvatske, već i puno šire“, rekao je Zurovec.

Prema riječima ministra državne imovine Gorana Marića, ministarstvo je u najkraćem mogućem roku pripremilo dvije odluke od vitalne važnosti za županiju i grad Svetu Nedelju. „Ovo je izvankategorijalna odluka. Sa zadovoljstvom mogu reći da je Grad Sveta Nedjelja ovom odlukom dobio više nego u dosadašnjih 25 godina“, kazao je ministar, pojasnivši i da je suradnja s jedinicama lokalne samouprave iznimno dobra te da je u cilju njezinog usavršavanja i usmjeravanja ministarstvo izmijenilo zakon o državnoj imovini.

Poklanjanje zemljišta u Kerestincu rezultat je povezivanja i suradnje Ministarstva državne imovine i jedinica lokalne uprave i samouprave, s ciljem aktivacije i učinkovitijeg korištenja državne imovine – zaključuje se u priopćenju iz Svete Nedelje.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.