Kada i kako na Gluščić Breg stižu cisterne s pitkom vodom?

22. siječnja 2019.
Komentari isključeni
621 Pregleda

Naši slušatelji s Gluščić Brega i okolnih područja u Samoborskom gorju ponovno su zabrinuti da će njihove slavine presušiti zbog neredovitog dovoza pitke vode, pa pitaju gdje je zapelo s cisternama s pitkom vodom jer je, kako kažu, zadnja isporuka vode bila u četvrtak, 17. siječnja. Zbog najavljenog obilnijeg snijega strahuju da će ostati bez vode do daljnjega, pa smo njihov upit proslijedili opskrbljivaču, Zagrebačkom holdingu, odnosno Vodoopskrbi i odvodnji. Pitali smo ih još ima li i kakvih novosti u vezi s prošloljetnom najavljenom izgradnjom vodovoda u tom dijelu Grada Samobora?

Odgovor koji smo danas, u utorak, 22. siječnja primili glasi: “Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. vrši dovoz cisternama kako je dogovoreno s predstavnicima odnosno stanovnicima predmetnog područja, uz iznimke uvjetovane vremenskim ograničenjima vezano uz prohodnost pristupnih prometnica.
Danas je dovoz pitke vode autocisternom izvršen za područje Noršić Sela i Gluščić Brega dok isto nije bilo moguće za područje Bašić Brega. Terenske ekipe našeg Društva svakodnevno provjeravaju stanje prohodnosti prometnica te će se dovoz vršiti sukladno mogućnostima na terenu.
Po usvajanju Plana poslovanja Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. pokrenut će se postupak javne nabave za Izgradnju vodoopskrbnog sustava Noršić Selo – Jarušje čime će se osigurati vodoopskrba stanovništva naselja Noršić Selo, Bašić Breg, Soline, Gluščić Breg i Jarušje.”
(Foto: Arhiva Radio Samobora)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.