Četiri medalje za karateke Samobora i Bregane

14. siječnja 2019.
Komentari isključeni
528 Pregleda

Prvog dana 28. Grand Prixa Croatia, međunarodnog karate turnira, održanog od petka do nedjelje u Sportskoj dvorani Samobor, poseban razlog za slavlje i ponos imala je brojna obitelj Karate kluba Samobor, koja se brinula o svim tehničkim detaljima turnira. U konkurenciji kadeta do 70 kilograma Dino Šimunec se suvereno, s pet pobjeda, popeo na pobjedničko postolje i osvojio naslov najboljeg.

I jučer, trećeg dana natjecanja, dvije samoborske karatašice dohvatile su “velike” pojedinačne medalje u katama. Srebro je u konkurenciji kadetkinja osvojila Nika Jelen, a broncu kod mlađih seniorki Lucija Gečević. Među mlađim kadetkinjama peto mjesto zauzela je Iskra Majsec.

Ništa manje zadovoljstva nije bilo ni u redovima Karate kluba Bregana. Odličan rezultat na 28. Grand Prixu Croatia ostvarila je Lara Weismann, koja je u kategoriji juniorki do 48 kilograma osvojila brončanu medalju. U vrlo jakoj konkurenciji Lara je izborila 3 pobjede, a poražena je samo u polufinalu sudačkim preglasavanjem od predstavnice Italije, kasnije pobjednice. Kvalitetan nastup imao je Petar Stanić, koji je nakon dvije pobjede izgubio u četvrtfinalu kategorije kadeta do 63 kilograma. Borna Stanić i Luna Weismann su minimalnim porazom zaustavljeni u prvim mečevima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.