Nada Škrlin i Igor Modrić za otvorenje nove izložbene godine u Galeriji Prica

8. siječnja 2019.
Komentari isključeni
1.637 Pregleda

Prva ovogodišnja izložba u Galeriji Prica nudi od utorka, 8. siječnja, uvid u stvaralaštvo Nade Škrlin i Igora Modrića, profesora Škole primjenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, koji su diplomirali 1984. godine na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Raoula Goldonija.
Upravo je ta veza i naglašena prilikom samog otvorenja izložbe kojoj, zbog zdravstvenih razloga, nije nazočila Nada Škrlin pa je o djelima govorio Igor Modrić.

– Nada i ja se znamo skoro 40 godina, upoznali smo se na Akademiji, družili se dosta, bili zajedno u klasi kod profesora Goldonija i imamo zajedničku povijest, ali tek smo prije nekih mjesec dana u Varaždinu po prvi puta izlagali zajedno. Mislim da se i u Nadinim i u mojim radovima osjeća slično iskustvo, sličan temelj i škola jer je razdoblje provedeno na Akademiji, kod profesora Goldonija, na nas oboje ostavilo jako velikog traga – rekao je Modrić.

Potom je Modrić pojasnio kako djela izložena u Samoboru predstavljaju njegov odabir radova nastalih u nedavnom razdoblju iz kojih je pokušao napraviti izbor koji bi bio prikladan galerijskom prostoru, ali i svom trenutnom osjećanju.

Na otvorenju izložbe uvodno je okupljene pozdravila voditeljica Galerije Prica Nikolina Šimunović koja je podsjetila kako će se djela Nade Škrlin i Igora Modrića moći razgledati u maloj dvorani do 27. siječnja.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.