Dvoboj Enesa Garibovića i Sajada Ganjzadeha prošle godine u Samoboru

U Samobor stiže 1.700 karateka iz 23 države

7. siječnja 2019.
Komentari isključeni
671 Pregleda

U Samoboru se će se 11. do 13. siječnja održati 28. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir “GRAND PRIX CROATIA” pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora.

Tehnički organizator je Karate klub Samobor a suorganizatori Grad Samobor, te naravno, kao i svake godine do sada, Hrvatski karate savez. Sponzori ovog veličanstvenog međunarodnog natjecanja su tvrtka Facies iz Svete Nedelje, Anindol iz Samobora, Funda iz Zaprešića, Pirotehnika Mirnovec, Pride iz Zagreba, Sportski objekti Samobor, Cambium Networks iz Zagreba, te Fitness klub Samobor.
Medijsko pokroviteljstvo osiguravaju Radio Samobor , CRO Ring i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

Turnir se i ove godine održava u tri dana, tako da je petak predviđen za natjecanje kadetkinja i kadeta u borbama, subota za juniorke, juniore, mlađe seniorke i mlađe seniore u borbama,  seniore open u borbama, te seniorke i seniore u katama.

Nedjelja je rezervirana za nastup mlađih uzrasnih kategorija u katama i borbama, te kadete, juniore, mlađe seniore i sportaše sa zdravstvenim poteškoćama u katama.

U tri dana turnira na samoborskim tatamijima će nastupiti 1700 natjecateljki i natjecatelja iz 23 države (Hrvatska, Albanija, Azerbajđan, Bjelorusija, Rusija, Engleska, Bugarska, Crna Gora, Slovačka, Italija, Kosovo, Mađarska, Srbija, Moldavija, Slovenija, BiH, Ukrajina, Austrija, Izrael, Iran, Latvija, Makedonija, Danska).

U najatraktivnijoj muškoj seniorskoj kategoriji, u kojoj se dodjeljuje bogati nagradni fond, prijavljeno je 48 natjecatelja, a među njima je i nekoliko velikih boraca svjetskog karatea. Najpoznatije ime je svakako aktualni teškaški svjetski doprvak Iranac Sayad Ganjzadeh koji je prošle godine osvojio ovaj turnir, a u naumu da ponovi identičan uspjeh suprostavit će mu se hrvatski reprezentativci predvođeni svjetskim prvakom Ivanom Kvesićem , europski teškaški prvak iz susjedne BiH Ivan Klepić, te niz drugih vrhunskih boraca.

Najbolji u otvorenoj kategoriji će otići kući s 2000 EUR-a, drugoplasirani s 500 EUR-a i sedmodnevnim ljetovanjem u apartmanima Funda na Šolti, trećeplasirani s 500 EUR-a, dok će četvrtoplasiranome pripasti 250 EUR-a.

Sve dobne i težinske kategorije su dobro popunjene tako da će biti vrlo teško doći do odličja na 28.Grand Prixu Croatia, a u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora prijavljeno je niz aktualnih medaljaša s najvećih karate smotri, odnosno svjetskih i europskih prvenstava.

Kadetima, juniorima i mlađim seniorima ovaj je turnir zadnja provjera pred prvenstvo Europe koje se održava u Danskom Aalborgu od 08. do 10. veljače 2019.

Potrebno je svakako spomenuti da su u programu turnira sedmu godinu za redom i sportaši s posebnim potrebama koji će nastupiti u katama, u nedjelju od 12:30 sati.

    GRAND PRIX CROATIA – PROGRAM NATJECANJA
                              Sportska dvorana Samobor – ul. Andrije Hebranga 26a

Petak, 11. siječnja:

15:30 BORBE kadeti

Subota, 12. siječnja:

09:00 BORBE Seniori U21
12:00 BORBE Juniori
15:30 BORBE Seniori Open
KATE Seniori
19:30 Svečano otvaranje
19:45 Finalna natjecanja:
BORBE U21muški/žene
FINALE
KATE seniori muški/žene
BORBE seniori OPEN za 3. mjesto i FINALE
20:45 Proglašenje pobjednika

Nedjelja, 13. siječnja:

09:00 – 14:30
KATE POJEDINAČNO I EKIPNO
(mlađe uzrasne kategorije, kadeti, juniori, U21, osobe s posebnim potrebama)
14:30 – 19:00
BORBE POJEDINAČNO
(mlađe uzrasne kategorije od 10 do 14 godina )

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.