Gužve na granici sa Slovenijom ponovno otežale život stanovnicima Bregane

7. siječnja 2019.
Komentari isključeni
1.104 Pregleda

Zbog odlaska na skijanje vikend su obilježile gužve na granici sa Slovenijom. Čekalo se satima na izlazu iz Hrvatske na graničnom prijelazu Bregana, kao i prijelazu Bregana Naselje. Zbog toga mještani Bregane nisu mogli normalno prometovati u svom mjestu. Sve prometnice u blizini granice bile su zakrčene, pa su se mnogi pitali može li išta u tom slučaju napraviti policija.

“Ovakva situacija je bila očekivana – kažu nam u samoborskoj policiji te ističu kako prometnice u zoni graničnog prijelaza nisu u mogućnosti prihvatiti toliki broj vozila i zato dolazi do velikih problema u prometu.

“Naši policajci su bili u blizini, no u takavim uvjetima nisu mogli značajnije postići da se omogući normalno odvijanje prometa. Pokušat ćemo vidjeti s nadležnima u Hrvatskim cestama i gradom Samoborom da se kod takvih izvanrednih situacija omogući drugačija regulacija prometa u Bregani, a kako bi se ovakvi problemi u budućnosti izbjegli – rekao nam je Tomislav Vukić iz PP Samobor.

Da gužve na granici sa Slovenijom u vrijeme sezone skijanja, kao i blagdana, otežavaju normalan život stanovnicima Bregane istaknula je koncem prošle godine na sjednici Gradskog vijeća grada Samobora vijećnica Maja Gračanin te zatražila da se održi sastanak Mjesnog odbora i Grada s predstavnicima Policijske postaje Samobor i granične policije, a po mogućnosti i sa slovenskom stranom.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.