Bruno Kovačić donirao školi u Bregani 3D printer

7. siječnja 2019.
Komentari isključeni
947 Pregleda

Nova godina započela je i novom donacijom školi u Bregani koju je ponovno inicirao njezin bivši učenik – Bruno Kovačić i njegova IT tvrtka Axilis – doniravši 3D printer Zurtrax M 200. Danas je održana i edukacija za učitelje koji će u dolazećim danima moći koristiti sve posebnosti koje printer nudi, a ne treba uopće sumnjati da će ovaj dio napredne tehnologije naići i na veliko zanimanje učenika kad se, nakon zimskih praznika, vrate u školske klupe.

Inače, Brunu Kovačića redom svi ističu kao najboljeg učenika uopće koji je polazio Osnovnu školu Milana Langa. Višegodišnji državni prvak na školskim natjecanjima iz informatike još je za vrijeme studija gdje su ga mediji ga prozvali “genijalcem s FER-a” osnovao iznimno uspješnu informatičku tvrtku koja poslovno dopire do svih krajeva zemaljske kugle. Tko zna, možda baš rad na 3D printeru potakne nekog novog mladog informatičkog genijalca da krene stopama Brune Kovačića?

Ovo je još jedan dokaz da učenici škole u Bregani nipošto ne zaboravljaju gdje su “napravljeni temelji” njihova uspjeha.

Igor Matijašić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.