Raspjevani zvuci Božića i Nove godine

29. prosinca 2018.
Komentari isključeni
535 Pregleda

Dva uzastopna božićno-novogodišnja koncerta u velikoj dvorani Hrvatskog doma sinoć su priredili članovi Tamburaškog društva Ferdo Livadić i napunili našu novu samoborsku kino dvoranu, a svoju publiku oplemenili nepretencioznim, laganim, melodično prepoznatljivim i pjevnim repertoarom ispunjenim poznatim skladbama. Bili su to njihovi tradicionalni “Blagdanski zvuci” za koje se može reći da u njima podjednako neopterećujuće uživaju i publika i izvođači. To potvrđuje i obostrani pljesak jednih drugima na kraju programa koji je bio ispunjen i za tambure obrađenom klasikom, ali i ne samo božićnim i novogodišnjim domaćim i stranim pjesmama, već i rado slušanim izvedbama na našim estradnim pozornicama.

Sve to izveli su stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić pod umjetničkim vodstvom Petre Vojvodić Mrvoš, Vokalni andambl Samoborke koji umjetnički vodi Dražen Kurilovčan te gosti, pjevači i svirači solisti: Kristina Koščević, Đurđica Pleše Vujica, Ančica Bošnjak Praunsperger, Mirela Mustafić, Roko Vušković i Lovro Rimac.

U zajedničkom izlasku na pozornicu za kraju su otpjevali i malima i velikima dobro znanu “Sretan Božić svakome”. No, na traženje publike, koncert, koji je vodio Drago Celizić, bar onaj prvi na kojemu je bio i vaš izvjestitelj, završili su hrvatskom narodnom božićnom pjesmom “U to vrijeme godišta”, koja je izvorno dalmatinska gdje se pjeva kao “U se vrime godišta”. Ima čak 30 kitica u kojima se nalaze svi akteri Kristova rođenja, pastiri, anđeli i drugi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.