Svečanost uručenja ugovora samoborskim stipendistima

21. prosinca 2018.
Komentari isključeni
835 Pregleda

Samoborskim stipendistima, učenicima, studentima i mladim glazbenicima, danas su u Bunkeru svečano uručeni ugovori o stipendiranju za tekuću školsku i akademsku godinu. Riječ je o 68 stipendija koje su im, podsjetimo, dodijeljene temeljem izvrsnosti i soci-ekonomskog statusa. Posebnost ovogodišnje dodjele bila je u tome što se dostipendiranju za deficitarna zanimanja priključilo samoborsko obrtničko udruženje “podebljavši” stipendije šestero stipendista sa po 400 kuna mjesečno.

Na dodjeli je stipendiste uime Centra za mlade pozdravila njegova ravnateljica Jelena Vojvoda i ponovno ih pozvala da se pridruže programu DOPRI što znači, dođi, predloži i izvedi. Predsjednik Udruženja obrtnika Marijan Karlović s ponosom je istaknuo da su ovo najveće obrtničke stipendije za učenike u Hrvatskoj i pozvao mlade da se školuju za obrtnička zanimanja jer tako već nakon tri godine školovanja mogu sebi osigurati kruh, ali se i nastaviti dalje školovati. Samoborska dogradonačelnica i predsjednica gradskog povjerenstva za dodjelu stipendija, Sanja Horvat Iveković, istaknula je da se pred povjerenstvom našao težak posao te naglasila da se ove godine, po prvi put, posebno bodovao društveni angažman mladih u Samoboru koji je donosio dodatne bodove. Čestitala im je na odricanju, uspješnom školovanju i odličnim rezultatima u učenju koji su na ponos cijelom gradu. Poželjela im je da u ovome gradu jednoga dana pronađu i svoj posao te rekla da gradska uprava radi na tome da se za to stvore svi uvjeti.

Uime svih stipendista zahvalio je sjajni mladi inovator Josip Oroz. Program je vodila gradska glasnogovornica Petra Aralica. Stipendiste, njihove roditelje i sve ostale u Bunkeru, u stankama dodjele stipendija, zabavili su PAXići, mlađi ansambl Amaterskog kazališta Pučkog otvorenog učilišta Samobor, koji su izveli ulomke iz svoje obrade mjuzikla Chicago.

Više o samoborskim stipendistima doznajte u ponedjeljak, 24. prosinca, od 12 sati i 15 minuta u emisiji Škola života.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.