Gradska glazba Samobor ponovno svojim sugrađanima upakirala dar pod bor

21. prosinca 2018.
Komentari isključeni
826 Pregleda

Gradska glazba Samobor već više od dva desetljeća, uoči božićnih blagdana, za sve svoje poklonike priprema godišnje glazbeno druženje koje svima nudi kao svoj dar pod bor. Upravo pod tim imenom ovaj je koncert postao gradska tradicija, a u svom izdanju za 2018. godinu, članovi najstarije gradske glazbe u Hrvatskoj odlučili su ga upakirati na svoj prepoznatljiv, raznovrstan način.

Predvođeni dirigentom Robertom Polgarom puhači, klavijaturisti i ritam sekcija ovaj su put osnaženi gudačkim oktetom pa je, uz zvukove violina, viola i čela, Gradska glazba ovaj put dobila zvučnu sliku koja je bila drugačija nego prijašnjih godina. Tome je bio prilagođen i ovogodišnji repertoar koji je ponudio kombinaciju poznatih božićnih pjesama, posvetu Dini Dvorniku, disko glazbu, sentiše I koračnice, a sve su svojim vokalima zaokružili Predrag Dado Tanasić, Kristina Koščević, Marija Tominić I Rea Ivanic.

Poseban je pak gost bio zagorski blues svirač I pjevač Tomislav Goluban koji je još jednom prikazao zavidnu kontrolu nad usnom harmonikom. Svoje su mjesto pod reflektorima pozornice samoborskog kina dobili i instrumentalni solisti Jan Tominić i Tomislav Prosinečki na saksofonima.

Iz publike su koncert i ove godine pažljivo pratili “mama i tata” Gradske glazbe, predsjednica i tajnik Vesna i Dubravko Mihalinec, a tu su, između ostalih, bili zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, zamjenik župana Hrvoje Frankić, pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije Zlatko Herček.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.