RK Rudar osvojio nagradu HOO-a Matija Ljubek za životno djelo!

20. prosinca 2018.
Komentari isključeni
1.076 Pregleda

Na tradicionalnoj svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je nagrade najboljim sportašima.

Nagrada Matija Ljubek za životno djelo pripala je Rukometnom klubu Rudar. Prvi je to put u povijesti dodjele ovog Trofeja od 1992. da je jedna samoborska udruga dobila ovakvo veliko priznanje. Nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora Matija Ljubek dodjeljuje se svake godine kao najviše priznanje pojedincima za životno djelo u području sporta u znak priznanja za osobit doprinos u sportu, te udrugama koje su pridonijele razvoju pojedinih područja, od tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, sportsko-rekreativnih aktivnosti do razvoja određenog sporta ili sporta u cijelosti.

Čestitke idu i Ani Lenard, članici Hrvatske karate reprezentacije, najuspješnije ženske ekipe koju još čine Ana Marija Bujas Čelan, Marina Barac i Alesandra Hassani. Karatašice su sa EP-a u Novom Sadu donijele brončanu medalju.

Sedmi put zaredom najuspješnija sportašica u izboru HOO-a je atletičarka Sandra Perković, a kapetan nogometne reprezentacije Luka Modrić, ponio je epitet hrvatskog sportaša godine.

„Vatreni” su“ najbolja momčad, a proglašeni su i najvećim sportskim promicateljima Hrvatske u svijetu dok je njihov izbornik Zlatko Dalić najuspješniji trener.

Posebno priznanje HOO-a za promicanje sporta uručeno je hrvatskoj teniskoj reprezentaciji (Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Mate Pavić i Franko Škugor).

U kategoriji najuspješnije posade, sportskog para ili štafete braća Sinković, Martin i Valent ponovno su izabrani za posadu godine i to na temelju dvostruke (europske i svjetske) krune u svojoj novoj disciplini – dvojcu bez kormilara.

Nagrada HOO-a za fair play pripala je biciklistu Marinu Rantešu (BMX Freestyle), koji je na Svjetskom kupu u Kanadi najvećem rivalu za zlato podario kotač sa svog bicikla, kako bi dovršio nastup nakon puknuća gume.

Nagradu Matija Ljubek, koju HOO daje zaslužnicima za životno djelo, ove godine uz RK Rudar primili i Vjekoslav Šafranić (borilački sportovi) i Branko Omazić (sport osoba s invaliditetom) iz Zagreba te Danko Jerković (vaterpolo) i Ante Tanfara (karate i košarka) iz Šibenika.

Ovogodišnja dobitnica Trofeja MOO-a „Olimpizam na djelu“ je članica Vijeća i dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.