Foto: Josip Grđan

Novo priznanje Silvi Krajačić i obrtu “Srčeko”

20. prosinca 2018.
Komentari isključeni
660 Pregleda

U prepunoj Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu sinoć su dodijeljene nacionalne nagrade i priznanja “Suncokret hrvatskog turizma” najboljima u ruralnom turizmu.

Šampioni ruralnog turizma Hrvatske za 2018. godinu su obitelj Polić, vlasnici Etno-agro parka Stella Croatica iz Klisa i obitelj Toljanić, vlasnici Vinotela Gospoja iz Vrbnika na Krku.

Među nagrađenima je i naša sugrađanka Silva Krajačić, vlasnica obrta za izradu suvenira „SRČEKO“ Samobor, dobitnica posebnog priznanja za razvoj turističkih suvenira u ruralnom području u kategoriji „Poduzetnici u ruralnom turizmu“.

Foto: Josip Grđan

Zlatni suncokret, novitet je najveće akcije u ruralnom turizmu kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te stvaraju novi proizvodi. Uz dvije šampionske nagrade dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane povelje, te posebna priznanja u sedam kategorija: turistička seljačka gospodarstva; poduzetnici u ruralnom turizmu; ruralno-turistički projekti; ruralno-turističke manifestacije; tradicijska ruralna gastronomija; vinski turizam te Hrvatski otočni proizvod i proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla.

Na natječaj Suncokret ruralnog turizma do ljeta je pristiglo 150 prijava iz 18 hrvatskih županija, a ove godine o najboljima su odlučivale čak četiri komisije.

Foto: Josip Grđan

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.