Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Samobor

20. prosinca 2018.
Komentari isključeni
540 Pregleda

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je danas u Samobor.

Predstavnike izviđača dočekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, koji je izviđačima zahvalio na dolasku i njegovanju tradicije. Jer, s betlehemskim svjetlom dolaze blagdanske poruke mira, zajedništva i jednakosti, koje će se prenijeti u naše crkve i kapele.

Na prvu nedjelju došašća, predstavnik austrijskih izviđača u špilji Kristova rođenja u Betlehemu pali svjetlo koje onda iz Betlehema donose u Beč. Nakon ceremonije u Beču, izviđači drugih zemalja prenose Betlehemsko svjetlo mira u svoje zemlje. Izviđači iz Hrvatske nose ovo svjetlo mira iz Beča najprije u Zagrebačku katedralu, iz koje se onda dalje širi po Hrvatskoj.Cijelu priču su započeli austrijski izviđači 1986. godine sa željom i misijom ukazivanja na potrebe djece s teškoćama i svih osoba u potrebi.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.