U 2019. godinu uz nove aktivnosti

18. prosinca 2018.
Komentari isključeni
611 Pregleda

Kako bi samoborski Crveni križ potpuno spreman ušao u novu godinu i neometano nastavio raditi, njegovi su skupštinari na sinoćnojoj sjednici jednoglasno donijeli plan i program rada te financijski plan za 2019. godinu. Detaljno razrađenim planom i programom rada predviđene su sve dosadašnje aktivnosti društva, ali i neke nove. To su zdravstveni program unutar kojeg će se i dalje organizirati redovita zdravstvena savjetovališta, zatim program prve pomoći koji se jednim dijelom odnosi i na natjecanja pomlatka i mladeži iz osnovnih i srednjih škola, te dobrovoljno darivanje krvi i socijalna djelatnost, koji su među najzastupljenijima u radu Crvenog križa. Uz redovitu pomoć u kući i ustaljenu akciju organiziranih ljetovanja za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, tu su i razne akcije solidarnosti i prikupljanja pomoći za potrebite. Novost su posudionica ortopedskih pomagala za palijativu, projekt “Spasi život” za edukaciju što većeg broja građana o tome kako nekome pružiti prvu pomoć i provedba projekta “Nisi sam” kroz program zapošljavanja žena za njegu i pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama.

-Posebna nam je želja u dolazećoj godini aktivirati Klub mladih volontera – istaknula je na skupštinskom zasjedanju ravnateljica Društva Anica Francetić Kufrin – dodavši da je cilj svega da im se omogući kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, međusobno povezivanje i pripremi ih se za ulazak u svijet odraslih.

Zbog brojnih novih aktivnosti u radu Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, njegov će godišnji proračun u sljedećoj godini znatno narasti i iznositi blizu 3 i pol milijuna kuna – odlučili su skupštinari Društva. Od toga, milijun i 100 tisuća kuna u sljedećoj godini otpada na dvogodišnji projekt “Nisi sam” jer je preko njega na 26 mjeseci zaposleno 12 gerontodomaćica. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 2 i pol milijuna kuna.

(foto: arhiva Radio Samobora)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.