Najnovije

Samoborski obrtnici potpomažu stipendiranje učenika za deficitarna zanimanja

18. prosinca 2018.
Komentari isključeni
556 Pregleda

Godišnja sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Samobor, održana sinoć u prostoru Udruženja, upotpunjena je svečanim potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu s Gradom Samoborom u provedbi programa stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Uime Udruženja sporazum je potpisao njegov predsjednik Marijan Karlović, a uime Grada zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković. Udruženje obrtnika Samobor stipendirati će učenike koji se u trajanju od 3 godine obrazuju za deficitarna zanimanja u iznosu od 400 kuna mjesečno, a Grad Samobor stipendira učenike u iznosu od 600 kuna mjesečno. Takvu stipendiju, u ukupnom iznosu od 1.000 kuna mjesečno, dobiti će 6 učenika koji su zadovoljili kriterije natječaja za stipendiju grada Samobora.

Marijan Karlović je istaknuo kako je Sporazum s Gradom od velike važnosti za promicanje obrtništva prema mladima u našem gradu i izrazio zadovoljstvo što je Grad Samobor prepoznao tu važnost. Sanja Horvat Iveković je rekla kako su inicijativa i prijedlog Udruženja da stipendiraju učenike bili odmah prihvaćeni u Gradu jer Grad zajedno s Udruženjem surađuje na promociji obrtništva i vrijednosti koju obrtnici imaju, a ovakav prijedlog samo je dodatni poticaj tome.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.