Najnovije

Prvi “buvljak” Crvenog križa i zadnja akcija DDK u 2018. godini

17. prosinca 2018.
Komentari isključeni
561 Pregleda

Za sve ljude u potrebi, Crveni križ Samobor u subotu je između 10 i 13 sati na “buvljaku”, odnosno štandu na trgu ispred glavne pošte u Samoboru, dijelio odjeću i obuću. Bio je to dio akcije “Božićna solidarnost Crvenog križa”, čije su simpatične, vesele i raspjevane djelatnice i volonterke, najavile da će za sve koji su propustili ovu akciju, sličnih biti i u sljedećoj godini. Uz podjelu odjeće i obuće, moguća je bila i kupnja bona u vrijednosti od 5 kuna čime se također sudjeluju u akciji, pa je tako prikupljeno i 475 kuna za potrebite.

Dan prije, u petak, Crveni križ je priredio i posljednju ovogodišnju akciju darivanja krvi. Na njoj je u Sportskom centru Sveta Nedelja sudjelovalo 78 darivatelja, a rezultat akcije je novih 70 bočica krvi. Sljedeća akcija na rasporedu je početkom nove godine, u utorak, 8. siječnja, između 9.30 i 17 sati i 30 minuta na Autobusnom kolodvoru u Samoboru.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.