“Spačekisti” i vilenjaci

15. prosinca 2018.
Komentari isključeni
684 Pregleda

Na središnjem gradskom trgu i danas radi Samoborski božićni sajam uz 22 izlagača, koji predstavljaju svoju domaću radinost. Jedna od ovogodišnjih novosti je urbana Furka samoborskih poduzetnica, koja se danas i sutra odvija između 9 i 19 sati u Špelunkici, odnosno pod velikom kupolom. Članice Kluba poduzetnica izlažu razne ukrasne i odjevne predmete te unikatni nakit.

U zabavnom programskom dijelu najveća novost ovoga vikenda je Božićni 2cv Meeting s neobičnim vilenjacima u spačekima u organizaciji Udruge 2cv Samobor, koji su u 11 sati stigli na Trg kralja Tomislava gdje će se okupiti i sutra, u nedjelju, od 11 sati. Tu su da promoviraju veliki svjetski susret “spačekista” u našem gradu, sljedeće godine na prijelazu iz srpnja u kolovoz.

Darko Zornjak uime samoborske udruge i 2cv kluba Hrvatska kaže da su se rado odazvali na Advent u Samoboru te poziva velike i male i sutra na adventsko druženje. Zornjak podsjeća da su naši “spačekisti” prije 3 i pol godine na svjetskom susretu u Poljskoj osvojili kandidaturu (ispred Talijana) za organizaciju susreta 2019. godine. Na tom okupljanju u Samoboru, od 30. srpnja do 4. kolovoza 2019., očekuje se oko 4 tisuće spačeka i 10-ak tisuća ljudi iz 50-ak zemalja cijeloga svijeta.

Uz druženje sa samoborskim “spačekistima” na gradskom božićnom sajmu i bombone za djecu, svi znatiželjnici mogu i sjesti u spaček i doživjeti njegove čari.

Tu je i puno svirke, pjesme, plesa, radosti i zabave za sve ukuse, gastro i eno program s različitim okusima, mogućnost kupovine za darivanje, pričaonice, radionice, igraonice, plesnjaci i predstave za male i velike te nazobilazni Djed Mraz, Vilenjak Zvonček i Dobra vila. Večeras će u 17 sati biti upaljena i treća adventska svijeća u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Samobor i Udruge Etno fletno.

Organizator Božićnog sajma je Grad Samobor, a suorganizatori Poduzetnički centar Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, Pučko otvoreno učilište Samobor i Komunalac. Detaljan program događanja nalazi se na našem radijskom portalu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.