Progresivno i moderno u budućnost

15. prosinca 2018.
Komentari isključeni
1.190 Pregleda

Skupštinari Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Samobor, njih 214, sinoć su u kino dvorani našeg grada jednoglasno prihvatili izvješće o jednogodišnjem radu stranke pod vodstvom Željka Staneca. On ga nije čitao, već je, u suradnji s tajnikom stranke Danielom Cvetkovićem, kratkom video prezentacijom pokazao na što je HSS u proteklih godinu dana bio fokusiran. -I na ovaj način – rekao je Stanec – pokazujemo da smo moderna stranka, progresivna, republikanska i zelena, a sve to kreće iz Samobora. -Ništa u životu, pa tako ni u politici ne dolazi slučajno, spontano, iza svega stoji rad, trud, uloženo vrijeme i uvjeren sam da svi mi to imamo i da možemo tako dalje – dodao je Željko Stanec obraćajući se skupštinskim izaslanicima. Naveo je još da svojim prvim zadatkom u 2019. godini smatra jačanje svih stranačkih ogranaka na terenu, a posebice onih koji loše stoje s članstvom jer organizaciju želi pripremiti za nadolazeće izbore za Europski parlament. Samoborski HSS i u sljedećoj će godini biti okrenut modernizaciji stranke novim informacijskim tehnologijama, ponajviše zahvaljujući svojim mladim snagama, ali neće zaboraviti ni povijest, tradiciju, kulturu i selo s njegovim običajima u čemu će mu i dalje pomagati njegova organizacija Hrvatsko srce i Udruga Etno fletno. -Tu si i oni istinski hrvatski branitelji iz Hrvatskog sokola koji će dati pravi obol politici gradske organizacije – istaknuo je još Željko Stanec.

Skupu su se obratili i pukovnik Hrvatske vojske u mirovini Nikica Burić, zamjenica gradonačelnika i predsjednica samoborskog SDP-a, koji je HSS-ov koalicijski partner na lokalnoj razini već 10 godina, Sanja Horvat Iveković, HSS-ov zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić te predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Uz njih su bili i predsjednica županijskog HSS-a Martina Glasnović te potpredsjednici stranke na gradskoj razini, Mario Vlahović (ujedno i tehnički tajnik HSS-a) i Stjepan Kozlina (ujedno i vijećnik Skupštine Zagrebačke županije).

Nikica Burić je pohvalio rad gradske uprave na čelu s HSS-om i rekao kako je Samobor uspješan, uredan, siguran i miran grad. Sanja Horvat Iveković je naglasila da su svi članovi stranke, a posebno skupštinari organizacije i te kako važni za rad gradske uprave jer dolaze s mirkorazine i najbolje razumiju probleme svog naselja koje treba rješavati. Hrvoje Frankić je govorio i kao predsjednik Asocijacije hrvatskih branitelja HSS-a, a posebno je istaknuo potrebu da se HSS digne na razinu na kakvoj je davno bio te rekao da je to moguće samo uz puno ljubavi i srca u svim njegovim organizacijama. Krešo Beljak je ponovio tezu da je HSS jedina stranka koju, kako je rekao, politička mafija koja vlada ovom državom ne može kupiti i ponovno se zgrozio nad političkom trgovinom koja je uzela maha na državnoj razini. Dodao je da nema predaje u borbi za bolje sutra i naveo da je upravo to razlog promjene smjera stranke u modernu i mladu političku opciju punu energije i poleta za što je Samobor najbolji primjer.

Na kraju skupštine posebna priznanja za 25 godina članstva u stranci primilo je desetero članova HSS-a. To su Livius Borotha, Mijo Gorički, Vlado Hofer, Juraj Kovačić, Danica i Dragutin Marović, Franjo Noršić, Duško Paunović, Marijan Žganjer i Ante Žonja. Skupština je završila kratkim igrokazom članica Etno fletna i prigodnom izložbom u predvorju kino dvorane koju je pripremila Mira Čebušnik.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.