Županijska priznanja najboljim sportašima među učenicima

13. prosinca 2018.
Komentari isključeni
766 Pregleda

Lovro Puškarić (učenik Srednje strukovne škole Samobor; sudionik državnog natjecanja u krosu i atletici) i Tina Barišić (učenica SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada; s ekipom škole sudionica Svjetskoga rukometnog prvenstvu u Kataru) najbolji su sportaši među učenicima srednjih škola Zagrebačke županije za 2017./2018. godinu.

U konkurenciji osnovnoškolaca, među učenicima sedmih i osmih razreda, najboljima su, na svečanosti u Dubravi, proglašeni Marko Marić (kapetan futsal ekipe OŠ Milke Trnine iz Križa; sudionik državnog natjecanja) i Lorena Bartaković (učenica OŠ Bogumila Tonija iz Samobora; prva na državnom natjecanju u krosu), dok su među učenicima petih i šestih razreda najbolji Dorian Gorički (učenik OŠ Bogumila Tonija iz Samobora; osvajač drugog mjesta na državnom natjecanju u atletici i drugog na državnom natjecanju u judu) i Nika Markulin (rukometašica i judašica OŠ „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskoga).

Priznanja najboljima uručila je potpredsjednica Skupštine Zagrebačke županije Ljubica Ambrušec.

U ekipnoj konkurenciji, među srednjim školama, najbolji su ženska rukometna ekipa SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada (prvo mjesto na državnom natjecanju) i muška kros ekipa Srednje strukovne škole Samobor (sudionici državnog natjecanja), dok su kod ekipa osnovnih škola najboljima proglašeni muška ekipa OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice (prvo mjesto na državnom natjecanju u krosu) te ženske ekipe Osnovne škole Vukovina (prvo mjesto na državnom natjecanju u šahu) i Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora (prvo mjesto na državnom natjecanju u krosu, državnom natjecanju u judu i državnom natjecanju u gimnastici).

Najbolji učenici s intelektualnim teškoćama su Ivana Vrančić, OŠ Samobor (treće mjesto na državnom natjecanju u atletici), Dorjan Murina iz Centra za odgoj i obrazovanje iz Velike Gorice (prvo mjesto na državnom natjecanju u atletici) i Silvijo Stojanović iz Centra za odgoj i obrazovanje Lug iz Bregane (prvo mjesto na državnom natjecanju u stolnom tenisu).

Posebno priznanje za doprinos školskom sportu primili su učitelji Grozdana Kukas (OŠ Josipa Zorića, Dugo Selo), Milivoj Šikić (OŠ Vladimira Nazora, Pisarovina), Milan Jelenić (OŠ Rude i OŠ Bogumila Tonija, Samobor), Ismeta Čerkez (OŠ Bogumila Tonija, Samobor), Goran Bobić (SŠ „Ivan Švear“, Ivanić Grad), a za doprinos pedagoškom rad, s ciljem podizanja digniteta struke u školskoj 2017./2018. godini, učitelji Igor Abramović (OŠ Milke Trinine, Križ) i Željka Kovačić (SŠ Jastrebarsko), dok je nagrada za životno djelo uručena Damiru Međeriju (OŠ Šćitarjevo).

(preuzeto s www.zagrebacka-zupanija.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.