Glazbenici velikog srca okupljeni u Samoboru na poziv Natka Gaberca

12. prosinca 2018.
Komentari isključeni
1.862 Pregleda

Samoborska publika imala je u utorak, 11. prosinca prilike i osmu godinu uzastopno uživati u okupljanju vrhunskih glasova na koncertu kojeg s plemenitom namjerom uspješno organizira naš sugrađanin Natko Gaberc. Rasprodana Sportska dvorana Samobor garantirala je da će i ovaj put predblagdansko glazbeno druženje imati zadovoljavajući krajnji efekt – prikupiti sredstva za udruge Nova budućnost, Idem i Sigurna kuća, koje se brinu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Kao poticaj svima da se priključe ovoj hvale vrijednoj inicijativi tu su zato bili glazbenici velikog srca. Uz pratnju samoborskih “ferdića” kojima je ravnao maestro Gaberc, redom su pred samoborsku publiku izlazili vrhunski izvođači. Tomislav Goluban upoznao je okupljene sa svojim umijećem sviranja hamonike, a pustio je i glas u pjesmama “Svim na zemlji” i “Bo Bo Božić”, Vlatka Burić Dujmović nakon dužeg vremena nastupila je u svom gradu pjesmama “Da sem ti z lasima zvezala roke” i “You Raise Me Up”, Ivana Kindl još je jednom pokazala svu raskoš svog glasa pjevajući “Utjehu” i “All I Want for Christmas”, Jacques Houdek iskoristio je prigodu kako bi se pohvalio svojom ljubavlju prema Samoboru u kojeg je doselio pa se založio za svoju Malu Rakovicu, a pjevao je “Ima nešto u tome”, “White Christmas” i “My Way” te je također nastupio u duetu s Ivanom Kindl i Vannom u “Santa Claus is Coming to Town” te “Tiha snaga”.

Vanna je u Samoboru nastupila unatoč slabijem zdravstvenom stanju što je nije spriječilo da publici pokloni “Božić bili” i “Izmiješane boje”. Svojevrsni gost iznenađenja, nakon što je Tereza Kesovija svoj nastup morala otkazati zbog bolesti, bio je Krunoslav Kićo Slabinac koji je publiku raznježio i rasplesao “Plavušom”, “Otišo je s mirisima jutra” i “Rock Around the Clock”, usput sve nasmijavši svojim šalama i anegdotama iz bogate karijere. Na samom kraju nastupila je klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice s “Ne diraj moju ljubav”, “Ružo moja crvena” i “U boj, u boj” da bi u završnoj pjesmi koncerta svi sudionici zajednički otpjevali Oliverovu “Vjeruj u ljubav”. Uz vjeru u taj plemeniti osjećaj za vjerovati je kako će Natko Gaberc i za dolazeću godinu prirediti još jedno izdanje ovog vrijednog humanitarnog koncerta.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.