Zlato, srebro, bronca…

11. prosinca 2018.
Komentari isključeni
1.057 Pregleda

U Novigradu je u nedjelju održano ekipno karate Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u borbama te za kadete, juniore i mlađe seniore u katama, koje je samoborskim karatekama donijelo 4 medalje.

Natjecanje su otvorile juniorke u sastavu Madgdalena Šuflaj, Mia Greta Zorko i Paula Šogorić te već na početku natjecanja razveselile stručni stožer Karate kluba Samobor osvajanjem srebrne medalje. Cure su odlično odradile svoje mečeve te je malo nedostajalo da se popnu na još višu stubu pobjedničkog postolja.

Juniori u sastavu Jurica Runtas, Dario Gluhinić, Jakov Fember i Petar Jednar vrhunskim su borbama osigurali samoborskom klubu i drugu ekipnu medalju, brončanog sjaja. Nakon poraza od kolega iz Velike Gorice Samoborci su kroz repasažne borbe došli do željene medalje.

Na kraju su na tatami izašli kadeti u sastavu Ivan Terihaj, Dario Szel, Mislav Blažeković i Dino Šimunec koji su s tri suverene pobjede ponovili prošlogodišnji uspjeh te osvojili titulu ekipnog prvaka Hrvatske. Dečki su ponovno pokazali svoju kvalitetu i zasluženo stali na tron najuspješnijih karate klubova Hrvatske te na najbolji način zaokružili natjecateljsku sezonu u 2018. godini.

U katama je Lucija Gečević u konkurenciji mlađih seniorki osvojila brončano odličje, a Nika Jelen je ostala na korak do medalje u kadetkinjama i juniorkama osvojivši peto mjesto.

Karate klub Samobor je statistički najuspješniji klub u borbama na ovom državnom prvenstvu u Novigradu.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.