Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam

11. prosinca 2018.
Komentari isključeni
681 Pregleda

Seminar naziva “Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam” jutros je u našem gradu okupio potencijalne i registrirane OPG-ove, turistička seljačka gospodarstva i poduzetnike u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te sve one koji rade na području ruralnog turizma ili se planiraju baviti tom vrstom turizma. Svrha ove edukacije poticanje je stvaranja gastroturističke ponude u Samoboru, definiranje koncepta projekta te razvoj i promocija gastro kulture grada. Glavne teme seminara su “Gourmet turizam, ključni principi i trendovi u ponudi izvorne, tradicijske, autohtone kuhinje i specifičnih lokalnih specijaliteta, hrvatska kulinarska baština”, zatim “Gourmet-turistički proizvod (kreiranje turističkog proizvoda), packaging i benchmarking”, potom “Promidžba, ciljane skupine i brendiranje gourmet turizma” te, na posljetku, “Hrana kao motiv dolaska i suradnja s turističkom industrijom”.

Okupljene su uvodno pozdravili predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica, ujedno i predavačica na skupu, te Ivana Kokot uime Turističke zajednice grada Samobora i resorni gradski pročelnik Marinko Džepina.

Marinko Džepina je naglasio da Samobor ne čini samo ovaj urbani dio, odnosno njegov centar, već i okolica, tj. ruralni dio, a to je još neistraženo bogatstvo pred kojim je budućnost. Dijana Katica je rekla da je važnost cijelog projekta u povezivanju ruralnog i urbanog jer je cilj ovog projekta ruralnu priču ispričati na urbani način kako bi se i turistima, ali i stanovnicima pokazalo da taj ruralni turizam nije nešto ružno i da to nisu samo obiteljska poljoprivredna gospodarstva budući da ruralno zahvaća 92 posto hrvatskog područja i u sebi nosi puno posebnih oblika turizma.

Uz Dijanu Katicu predavači su i stručnjak za ruralni turizam Robert Baćac i predsjednica Udruge “Tur kultur” Dubravka Davidović, koja je također samostalni konzultant za turističku industriju.

Organizator ovog besplatnog seminara je Turistička zajednica grada Samobora, a seminar se do 14 sati održava u Kavani Livadić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.