Vrijeme rastanka uz folklorne pjesme i plesove iz čitave Hrvatske

10. prosinca 2018.
Komentari isključeni
1.109 Pregleda

Folklorni ansambl Mladost u nedjelju, 9. prosinca održao je u samoborskoj kino dvorani svoj tradicionalni godišnji koncert. Uz pjesme Zagorja, Međimurja, Podravine i premijernu koreografiju iz Posavine, nastupili su svi uzrasti Mladostaša i njihov orkestar pod vodstvom Ivančice i Frana Pogrmilovića, dok su za koreografije s juga Hrvatske bili zaduženi gosti iz KUD-a Jelsa sa Hvara predvođeni umjetničkom voditeljicom Pericom Mileta i voditeljem orkestra Zoranom Krstinićem.

Ove godine koncert je održan pod nazivom “Ej, došlo vreme…”, a odabir ove slavonske pjesme kao one čiji će naslov krasiti naziv čitavog koncertnog druženja nije bio slučajan. Naime, troje dugogodišnjih članova Folklornog ansambla Mladost, Ana Jerbić, Lovro Vešliga i Jana Pogrmilović, sinoćnjim koncertom zaključili su jednu važnu dionicu u svom bavljenju glazbom. Ana će na privremeni obiteljski odmor, dok će Lovro i Jana nastaviti bavljenje glazbom na profesionalni način. Lovro Vešliga postat će četvrti član FA Mladosti koji će plesati za Lado, dok je Janu Pogrmilović profesionalno bavljenje scenskim umjetnostima vodi prema Osijeku i tamošnjem Hrvatskom narodnom kazalištu u kojem je do sad već uspješno odradila nekoliko zapaženih uloga.

Uz završnu zahvalu svojim dugogodišnjim članovima, prijateljima s Hvara i vjernoj publici, rastanak je ipak završio novim pozivom na skoro koncertno druženje s Mladostašima, na Božićnom koncertu Folklornog ansambla Mladost u župnoj crkvi svete Anastazije, 27. prosinca u 17 sati.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.