Svetonedeljskim stipendistima uručeni ugovori o stipendiranju

10. prosinca 2018.
Komentari isključeni
638 Pregleda

Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju za školsku i akademsku godinu 2018./2019. sa svetonedeljskim učenicima i studentima održano je jutros u tamošnjoj Gradskoj vijećnici. Ugovore sa stipendistima potpisao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, a prijemu su nazočili i njegovi zamjenici Marija Hršak i Davor Nađi.

Grad Sveta Nedelja za školsku/akademsku godinu 2018./2019. dodijelio je sveukupno 55 stipendija u sedam kategorija. Od toga je 10 stipendija dodijeljeno učenicima deficitarnih zanimanja prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, 5 stipendija učenicima srednjih škola na osnovi kriterija socijalnog-ekonomskog statusa te 5 stipendija učenicima na osnovu kriterija izvrsnosti. Učeničke stipendije iznose 600 kuna mjesečno.

Studentima je dodijeljeno 5 stipendija u obrazovnim programima za deficitarna zanimanja, 20 stipendija preddiplomskog studija na osnovi kriterija socio-ekonomskog statusa, 5 stipendija diplomskog studija, također temeljem socio-ekonomskog statusa te 5 stipendija studentima prema kriteriju izvrsnosti. Mjesečni iznos studentske stipendije iznosi 900 kuna mjesečno.

Dario Zurovec čestitao je svim stipendistima istaknuvši kako se trud i zalaganje u području obrazovanja uvijek isplate te rekao da je ova stipendija samo dio kojim su pridonijeli svome osobnom uspjehu. Poželio im je puno uspjeha u daljnjem radu i obrazovanju. Također je najavio pozitivne promjene za iduću školsku i akademsku godinu u smislu povećanja broja stipendija. Nakon potpisanih Ugovora, stipendisti su nastavili svoje druženje s gradonačelnikom i zamjenicima uz neformalan razgovor.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.