Predstavljen projekt “Zajedno možemo naprijed”

10. prosinca 2018.
Komentari isključeni
862 Pregleda

Gradu Samoboru odobren je Projekt “Zajedno možemo naprijed” koji je prijavljen Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na Javni poziv Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. Projekt je vrijedan milijun i 190 tisuća kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt će se provoditi u suradnji s partnerima, Centrom za socijalnu skrb Samobor, Pučkim otvorenim učilištem Samobor i Udrugom za održivi razvoj Pozitiva Samobor.

Projekt je vrijedan, jer će omogućiti zapošljavanje 40 osoba koje su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu – rekla je uvodno na današnjem predstavljanju projekta u Galeriji Prica, zamjenica samoborskog gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković.

Odabrani korisnici će biti upućeni u programe osposobljavanja u Pučko otvoreno učilište Samobor, a s odabranim korinicima će na osnaživanju mekih vještina te socijalnih i drugih vještina raditi članovi Udruge Pozitiva, a na raspolaganju će im biti i dva socijalna radnika – rekla je voditeljica projekta Vlatka Šalamun iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Naziv projekta “Zajedno možemo naprijed” privukao nas je da sudjelujemo u njemu – rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Nataša Koražija te dodala kako će u sklopu projekta biti zaposlena i dva socijalna radnika koji će kontinuirano biti na usluzi korisnicima. To su Helena Miholić i David Radošević.

“Naš posao kao socijalnih mentora je motivirati radno sposobne korisnike zajamčene minimalne naknade koji su u marginaliziranom položaju. Nastojat ćemo se usredotočiti na njihove potencijale i sposobnosti, na osnaživanje i motiviranje, a kako bismo povećali njihovu konkurentnost na tržištu rada” – rekao je David Radošević.

“Individualno ćemo pristupati svakom korisniku i pratiti napredak u ostvarivanju ciljeva koji će biti definiran dokumentom – Individulani plan promjene, a djelovat ćemo i na nivou lokalne zajednice te vjerujem da ćemo svojim radom doprinijeti tome da budemo pozitivna promjena u životima korisnika” – dodala je Helena Miholić.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor Jelena Vojvoda govorila je o važnosti cjeloživotnog učenja rekavši da se jako veseli ovom vrijednom projektu koji daje podršku osobama koje će se nakon dugo vremena naći u situaciji da uče nešto novo.

Udruga Pozitiva Samobor u ovom projektu sudjeluje zbog bogatog iskustva u razvoju osobnih kompetencija mladih, a u ovom projektu ciljana skupina su nezaposlene osobne pa će biti potreban nešto drugačiji pristup, jer oni imaju drugačije stavove i uvjerenja.Naši stručnjaci će s njima provoditi radionice gdje će naučiti kako izraditi životopis i kako se predstaviti na razgovoru za posao” – rekao je Ivan Duvnjak.

Projekt “Zajedno možemo naprijed” provodit će se do 2020. godine, a trenutno se došlo do faze odabira korisnika što je zadaća Centra za socijalnu skrb Samobor.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.