Sveta Nedelja dobila prvu Aleju poduzetnika u svijetu

7. prosinca 2018.
Komentari isključeni
765 Pregleda

U sklopu projekta Svjetski kongres poduzetnika, iza kojeg stoji međunarodna inicijativa ekonomskih stručnjaka i poduzetnika, u četvtak, 7. prosinca, u Svetoj Nedelji je u Hoto centru proglašena i otkrivena prva Aleja poduzetnika u svijetu.

Statua koju su otkrili svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec, župan Stjepan Kožić, predsjednik Europske akademije maloprodaje, Bernd Hallier i ministar Vlade Republike Makedonije, Zoran Sapurić uskoro će biti iz Hoto centra premještena u jednu od ulica u poduzetničkoj zoni Svete Nedelje.

Da se Aleja poduzetnika nalazi upravo u Svetoj Nedelji ne čudi s obzirom da je taj grad poznat po razvijenim poduzetničkim zonama u kojima posluje oko 1500 poduzetnika, a među njima je i jedan od najpoznatijih i najuspješnijih na svijetu Mate Rimac.

To su prepoznali u Zagrebačkoj županiji pa su Svetu Nedelju predložili da bude domaćin jednog dijela programa Svjetskog kongresa poduzetnika. Na tome je županu Stjepanu Kožiću zahvalio gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec koji je pozdravio sve uzvanike rekavši kako je ova statua počast poduzetnicima od kojih političari žive. “S obzirom da od njih puno dobivamo nešto im trebamo i dati. Najveća dobit u ovom gradu, osim građana su vrijedni poduzetnici” – rekao je Dario Zurovec najavivši kako gradska uprava uskoro planira smanjiti određeni namet poduzetnicima , a kako bi mogli još lakše poslovati.

Svima koji su odlučivali da Aleja poduzetnika bude u Svetoj Nedelji zahvalio je župan Stjepan Kožić rekavši da je jedan od razloga sigurno poduzetnik Mate Rimac. “Vjerujem da će ova Aleja poduzetnika privući nove inozemne i domaće poduzetnike. “Bez snažnog poduzetništva nema razvoja” – naglasio je župan Stjepan Kožić koji je rekao kako je Sveta Nedelja najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji, ali po poduzetništvu najuspješniji. Rekao je i kako će Zagrebačka županija i dalje poticati i ulagati u poduzetništvo po kojem je u Hrvatskoj jedna od najrazvijenijih, odmah iza Grada Zagreba.

Sve nazočne pozdravili su i predsjednik Europske akademije maloprodaje, Bernd Hallier i ministar Vlade Republike Makedonije , Zoran Sapurić. Nakon otkrivanja statue išlo se u razgledavanje Radiochirurgije Zagreb, a potom je druženje nastavljeno uz prigodan program u Društvenom domu Strmec.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.