Obilježen “Školski medni dan”

7. prosinca 2018.
Komentari isključeni
490 Pregleda

U svim samoborskim osnovnim školama obilježen je 7. prosinca Školski medni dan.

Na blagdan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, svim učenicima prvih razreda podijeljen je med domaćih proizvođača zapakiran u “nacionalnu staklenku za med” za što je Gradu Samoboru odobren iznos od 9.639,00 kuna. 

Program školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka je program Ministarstva poljoprivrede kojim se želi promovirati med lokalnih proizvođača (med s hrvatskih pčelinjaka) i podignuti svijest djece o potrebi konzumacije domaćih poljoprivrednih proizvoda. 

Uz staklenke meda prvašićima su podijeljene i prigodne slikovnice s edukativnim materijalom na temu: “Što znači pčelarstvo u suvremenom svijetu”.

U OŠ Bogumila Tonija prvašiće su obišli i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i resorni pročelnik Juro Horvat koji su se uvjerili u važnost ovakvih edukativnih aktivnosti za djecu.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.