Bogat adventski program uz dvostruki doček Nove godine!

6. prosinca 2018.
Komentari isključeni
1.390 Pregleda

Sveti Nikola jutros je posjetio naš grad. U svojoj inspekciji čizmica, zastao je na trenutak na Trgu kralja Tomislava gdje su ga dočekali mališani samoborskih vrtića Izvor, Grigor Vitez i Cvjetnjak, pa su zajedno krenuli kititi veliko božićno drvo na trgu.

Sveti Nikola nije došao praznih ruku, za sve je bilo dovoljno slatkiša, a uglednog gosta došla je pozdraviti i gradska delegacija predvođena predsjednikom Vijeća Miranom Šoićem. Druženje uz ciku, viku, kolo i kićenje potrajalo je dovoljno da i svima koji su se slučajno zatekli na Trgu u to vrijeme izmami osmijeh, a mališanima ovaj dan učini još veselijim.

Od adventskih događanja iz Grada najavljuju 13. Božićni sajam koji će se održati od 14. do 30. prosinca na središnjem samoborskom trgu. U ponudi u 18 kućica će se naći autohtoni samoborski proizvodi: licitari, suveniri, nakit, med, kolači, bermet,, kupinovo vino, rakije i likeri, božićni pokloni i ukrasi te niz prigodnih poklona. Samoborci i posjetitelji moći će uživati i u blagdanskoj gastro ponudi, Češnofki To Go i Šnofku te kuhanom vinu.

Vikend 15. i 16. prosinca rezerviran je za urbani Božić, samoborsku božićnu furku u organizaciji Kluba poduzetnica Samobor, koja će predstaviti samoborsku kreativnu scenu u božićnoj kupoli koja će za ovu prigodu poprimiti “Frozen” oblik. Očekuju vas brojne radionice izrade prigodnih dekoracija i poklona, pričaonice, glazba od gospela, gitara do rock plesnjaka, športiranje na otvorenom. U subotu, 15. prosinca odigrat će se i božićni 2cv Meeting gdje će Udruga 2cv Samobor predstaviti svoje Djede Mrazove u spačekima. Božićna kupola 18. prosinca postaje špelunkica i otvara vrata svima željnima božićnih i drugih prigodnih priča, predstava, radionica i plesova i ne zatvara ih sve do nedjelje, 30. prosinca.

Već od 22. prosinca Samoborci i njihovi gosti uživat će u tradicionalnim božićnim običajima i zabavnom programu. Tako će udruga Etno fletno pripremiti božićni etno – gastro program čuvajući tako stare običaje samoborskog kraja, a kako ukrasiti licitare i izraditi „kinč“ moći će se naučiti u popratnim radionicama. Neće nedostajati niti predstava i priča za djecu, tamburaša, urbane glazbe, a Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček osim što će uveličati Badnjak, dovoze i veliko iznenađenje: Samoborsku strijelu, mini božićni vlakić za djecu.

Ovaj bogati program završava dvostrukim dočekom Nove godine, u podne kada će sve zabavljati Giuliano, te u ponoć, uz zabavnu glazbu Falset benda i veliki vatromet pirotehnike Mirnovec.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.