„Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam“

4. prosinca 2018.
Komentari isključeni
619 Pregleda

„Novo vrijeme – vrijeme za ruralni turizam“ besplatni je sminar koji će se održati u utorak, 11. prosinca od 10 do 14 sati u Kavani Livadić, u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora.

Ruralni gourmet turizam predstavlja razvojni i promotivni projekt, koji je u svom razvojnom procesu sve češće motiv dolaska turista. Ciljevi ovog oblika turizma su promocija Hrvatske i njezinih pojedinih područja kao prepoznatljive i kvalitetne gastro destinacije te promocija i turistička valorizacija tipičnih i autohtonih / lokalnih gastro proizvoda.

Svrha ove edukacije je potaknuti stvaranje gastroturističke ponude u destinaciji, definiranje koncepta projekta te razvoj i promocija gastro kulture područja grada Samobora.

Seminar je prvenstveno namijenjen potencijalnim i registriranim OPG-ima, turističkim seljačkim gospodarstvima i poduzetnicima u ruralnim područjima i ruralnom turizmu te svima onima koji rade na području ruralnog turizma (jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice, LAG-ovi, komore, udruge, zadruge, tvrtke, savjetodavna služba i ostali zainteresirani). Seminar je za sve sudionike besplatan, a polaznici će dobiti Uvjerenje o sudjelovanju na seminaru.

Glavne teme seminara:
Gourmet turizam, ključni principi i trendovi u ponudi izvorne, tradicijske, autohtone kuhinje i specifičnih lokalnih specijaliteta, hrvatska kulinarska baština
Gourmet-turistički proizvod (kreiranje turističkog proizvoda), packaging i benchmarking
Promidžba, ciljne skupine i brendiranje gourmet turizma
Hrana kao motiv dolaska i suradnja s turističkom industrijom

Suorganizatori seminara su Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ i Hrvatska udruga za turističke i kulturne rute „Tur Kultur“.

Zainteresirani svoj dolazak trebaju potvrditi mailom na adresu: ivana.kokot@samobor.hr ili telefonski na broj: 336 00 44 najkasnije do nedjelje, 9. prosinca.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.