Dino Šimunec bronačni u Dubrovniku

4. prosinca 2018.
Komentari isključeni
792 Pregleda

U organizaciji Balkanske karate federacije te tehničke organizacije Hrvatskog karate saveze u Dubrovniku se održalo 19. Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore.

Iako ne baš zvučnog imena, ovo natjecanje je jedno od najkvalitetnijih turnira s ovog prostora s obzirom da svaka od članica federacije može nastupiti s četiri natjecatelja u svakoj od kategorije pa je tako u Dubrovniku bio 12 zemalja sa 843 natjecateljica i natjecatelja. Sve države su poslale u Dubrovnik najkvalitetnije svoje mlade natjecatelje.

Iz Karate kluba Samobor u Dubrovniku je Hrvatsku zastupalo četvero sportaša : Lucija Gečević ( kate mlađe seniorke), Ian Baždar (mlađi seniori do 84 kg), Jakov Fewmber (juniori do 55 kg) i Dino Šimunec ( kadeti do 70 kg).

Lucija nije imala sreće te je izgubila već na startu od predstavnice Crne Gore kao i Ian Baždar od predstavnika Srbije.

Jakov Fember se odlično borio te je nakon poraza od kasnijeg prvaka u četvrtini finala u repasažu došao do prilike da se izbori za broncu. Nakon pobjede u prvom kolu repasaža na žalost nije imao dovoljno odlučnosti da pobijedi i u meču za brončanu medalju te je tako izborio solidno peto mjesto.

Dino Šimunec je izgubio već u prvom kolu protiv predstavnika BiH, ali je njegov suparnik osigurao finale te je Dino dobio priliku za repasaž i osvajanje bronce. Pobjedama u tri meča protiv predstavnika Srbije, Makedonije i BiH Dino je osigurao brončano odličje te pokazao da ima kvalitetu za najviše sportske domete.

U ovoj jakoj konkurenciji nije bilo nimalo lako doći do odličja s obzirom da države tzv. Balkana pripadaju samom europskom vrhu.

Darko Šimunec

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.