70 godina Centra Lug

4. prosinca 2018.
Komentari isključeni
993 Pregleda

Centar za odgoj i obrazovanje Lug jučer je u Bunkeru obilježio 70 godina rada. A taj rad prikazan je kratkim filmom kojim je oslikana svakodnevica u radu Centra, od prihvata njegovih štićenika, njihovih priča, do stručne rehabilitacije i uključenja u društvo.

Svečarski program otvorio je mali muški zbor Centra Lug, a potom je, kako to obično i bude kad se radi o ovoj ustanovi, uslijedila nova kazališna predstava korisnika Odjela radnih aktivnosti, koji su sa svojim voditeljima uvježbali i uprizorili mjuzikl Jalta, Jalta. Na kraju su nastupili i folkloraši iz Luga s tradicionalnim samoborskim plesovima uz božićnu čestitku svima okupljenima.

A među njima su bili i pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu politiku Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, savjetnica u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Vesna Mužina, predsjednik Gradskog vijeća Samobora Miran Šoić i drugi. Sve ih je pozdravila ravnateljica Centra Lug Katarina Špehar Fiškuš te im zahvalila na suradnji i pomoći koju pružaju Centru u skladu sa svojim ovlastima da njegovi štićenici imaju potrebnu skrb i obrazovanje.

Na kraju slavljeničkog programa svi su razgledali izložbu rukotvorina puno raznih uporabnih predmeta i božićnih ukrasa.

(fotografija preuzeta s www.samobor.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.