Najnovije

Novi planovi mlade bratovštine

3. prosinca 2018.
Komentari isključeni
634 Pregleda

U predvečerje prve nedjelje došašća okupili su se članovi Bratovštine svetog Jakova apostola iz Samobora na svojoj godišnjoj skupštini u planinarskom domu Cerinski vir na Cerini u Samoborskom gorju. Skupštini je prethodio susret hodočasnika koji se spremaju na Camino 2019. godine i sveta misa u kapeli svetog Izidora Seljaka koju je predvodio vlč. Ivan Dodlek, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. U tumačenju evanđelja ohrabrio je sve prisutne za budno iščekivanje Božića i naglasio da došašće i Božić nije neka lijepa bajka kako nam se to u novije vrijeme želi prikazati, nego radosno iščekivanje i rođenje Spasitelja.

Članovi Skupštine, devet bratima i jedna sestra prisjetili su se glavnih događaja u 2018. godini, a zatim su izrekli planove za iduću godinu. Skupštinu su vodili Vedran Pražen, tajnik Bratovštine svetog Jakova i Radovan Librić, tajnik udruge Ekosspiritus gdje bratovština djeluje kao jedna od šest sekcija udruge. Osim redovitih programa koji su se polako uhodali u posljednje tri godine zajedništva ovog bratstva, važno je istaknuti da je u godišnji plan ušao prolaz “Stepinčevog puta” od Krašića do Lepoglave u srpnju 2019.

Gost skupštine bio je Krunoslav Znika uime Bratovštine svete Helene iz Samobora s kojom Bratovština svetog Jakova surađuje u organizaciji noćnog križnog puta u korizmi. Skupštinu je svojim dolaskom uzveličao i Petar Šimunić, predsjednik zagrebačke organizacije Zdruga katoličkih skauta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.