Najnovije
Novi objekt na groblju Otruševec (23. svibnja 2019. 12:38)
Proslava 21. rođendana PK Scout (23. svibnja 2019. 12:28)
Poljska delegacija posjetila Samobor (23. svibnja 2019. 12:07)
Mažoretkinje Unity S uspješne u Novalji (23. svibnja 2019. 12:01)
Voda je pitka! (23. svibnja 2019. 11:27)
Top pregazio Rakov Potok (22. svibnja 2019. 18:21)
Isključenja struje 23. i 24. svibnja (22. svibnja 2019. 18:05)
Bregana u Maroku (22. svibnja 2019. 17:50)

Besplatno voće, povrće i mliječni proizvodi za samoborske školarce!

3. prosinca 2018.
Komentari isključeni
320 Pregleda

Grad Samobor s osnovnim školama sudjeluje u projektu Školska shema kojim se učenicima od 1. do 8. razreda osnovnih škola osigurava besplatna konzumacija voća i povrća, a učenicima od 1. do 4. razreda besplatni obroci mlijeka i mliječnih proizvoda u njihovim školama jedanput tjedno. Ovim projektom, koji financira Europska komisija u ukupnom iznosu od 178 tisuća kuna bez PDV-a, obuhvaćeno je 3025 učenika u školama kojima je osnivač Grad Samobor. Ugovore s ravnateljima samoborskih osnovnih škola Milenom Kolarec (OŠ Bogumila Tonija), Ivanom Goranom Matošom (OŠ Samobor), Kristinom Halužan ( OŠ Rude), Igorom Matijašićem ( OŠ Milana Langa) i Goranom Lesjakom (OŠ Mihaela Šiloboda), danas je u gradskoj vijećnici potpisala zamjenica samoborskog gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković.

“Grad Samobor se kako osnivač osnovnih škola prijavio na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi za dobivanje europskih sredstava namijenjenih za zdravu prehranu za naše školarce. Svi možemo biti zadovoljni provedbom ovog projekta i nadam se da će sve teći prema ugovornim odredbama te da će naša djeca u školama biti zadovoljna s proizvodima” – rekla je zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković.

Škole same odabiru dobavljače namirnica, a projekt se provodi do konca ove školske godine.

“Ovim se projektom promovira zdrava prehrana te se proširuje tržište za domaće proizvođače voća i povrća te mliječnih proizvoda” – rekla je viša stručna suradnica odjela za društvene djelatnosti Vlatka Šalamun.

“Za mlade je ovo prilika da od najranije dobi stječu navike zdrave prehrane” – dodao je pročelnik Juro Horvat izrazivši nadu da će se projekt realizirati i u narednim školskim godinama.

U ime ravnatelja osnovnih škola zadovoljstvo što se ovaj projekt realizira i u Samoboru izrazila je ravnateljica Osnovne škole Rude, Kristina Halužan.

“Ovaj projekt svi pozdravljamo stoga što smo na ovaj način smo barem malo sigurniji da će dobavljeno voće i povrće biti bolje kvalitete što naša djeca i zaslužuju. U slučaju kakvih primjedbi na kvalitetu namirnica moći ćemo lakše reagirati – rekla je Kristina Halužan.

“Za sufinaciranje školske kuhinje Grad izdvaja 7 kuna dnevno po učeniku, s time da oko 380 tisuća kuna godišnje izdvaja za školsku kuhinju za potrebite učenike, koji onda imaju besplatnu školsku prehranu – rekao je Marijan Kižlin viši referent iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.