U aktualnom satu o cijenama, kantama, komunalijama i buci

29. studenoga 2018.
Komentari isključeni
919 Pregleda

Gradski vijećnici početak današnje sjednice iskoristili su za postavljanje pitanja predstavnicima izvršne vlasti. Na početku je HDZ-ov Vladimir Skendrović zatražio da mu se izlista kad je i koliko tvrtka Fantasyland posljednji put uplatila Gradu za pravo građenja kompleksa Šmidhen, te je postavio i pitanje vezano uz buku oko Bunkera na koju su ga upozorili građani koji stanuju u susjedstvu Centra za mlade.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec izrazio je prvo čuđenje činjenicom da je ugovor o pravu građenja između Fantasylanda i Grada Samobora bio potpisan baš na Staru godinu 2008., te je potom zadužio pročelnika Željka Radovanića da dostavi tražene podatake vijećniku Skendroviću o uplatama Gradu. A što se tiče buke oko Bunkera, najavio je da tu problema više ne bi trebalo biti jer je ona bila posljedica činjenice da ljeti nije radila klimatizacija u Centru za mlade pa su često bili otvoreni prozori na objektu.

Vijećnica Irena Franceković iz MOST-a, ovaj je put prenijela upit mještana Petkovog Brega oko završetka dugotrajnih radova na tamošnjoj prometnici, te upozorila na problem s opskrbom vodom u novonaseljenom području u Gradni.
Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec pojasnio je da se u Petkovom Bregu radi zacjevljivanje odvodnog jarka na kojem bi se izgradio nogostup, te da se radovi odvijaju ritmom kojeg dopuštaju financije, a u dogovoru s predstavnicima mjesnog odbora. Za situaciju oko sekundarne vodovodne mreže u Gradni rekao je kako je mjesnom odboru preporučeno da njenu izgradnju uvrsti u plan za 2019. godinu, koju će potom Grad proslijediti tvrtki Vodoopsrba i odvodnja jer se radi o poslovima u njihovoj nadležnosti.

Vijećnik Zlatko Rešetar iz MOST-a svoje je pravo na vijećničko pitanje iskoristio kako bi prenio zabrinutost dijela stanovnika stambenih zgrada u Bregani oko premalog broja spremnika za razvrstavanja otpada koji su im trenutno na raspolaganju, kao i malih obrtnika oko cijene najma štandova na Božićnom sajmu za koju je ustvrdio da je porasla sa 250 na 1000 kuna.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec pojasnio je da će se pratiti situacija na terenu vezana uz potrebu za dodatnim spremnicima ili njihovim većim volumenima, pa da će se adekvatno reagirati kako situacija bude zahtjevala. Vezano pak uz više cijene izlagačkih štandova na ovogodišnjem Božićnom sajmu u Samoboru, pojašnjenje je dao financijski pročelnik Željko Radovanić rekavši da je cijena najma 500 kuna, dok je preostalih 500 kuna garancija da će izlagač poštivati svoje ugovorne obveze, te da neće raditi mimo interesa Grada, a taj dio se zakupcima vraća po završetku Božićnog sajma. Također je pojasnio kako će Sajam ove godine biti dugotrajniji i sadržajniji uz programske i organizacijske iskorake što sa sobom nosi i dodatne troškove.

Na kraju aktualnog sata svoje je pitanje postavila vijećnica Matilda Mihaela Purić iz Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 koju je zanimalo planira li se smanjenje cijene najma terasa na Trgu kralja Tomislava. Također je upozorila na neadekvatno “cementiranje” po Trgu na mjestima gdje su dotrajale postojeće ploče.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec složio se da način obnove Trga kralja Tomislava nije idealan, ali radi se o problemu s nabavom identičnog materijala kakav je bio ugrađivan prilikom velike rekonstrukcije trga. A vezano uz cijenu najma terasa na Trgu kralja Tomislava, Stanec je odgovorio kako je ona smanjena sa 75 kuna po četvornom metru na 70 kuna, te da se u budućnosti, bude li potrebno, može razmišljati i o dodatnom smanjenju.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.