Samobor u adventu

28. studenoga 2018.
Komentari isključeni
1.115 Pregleda

Zvuci božićnih zvončića, miris medenjaka i kuhanog vina za koji će se dan osjetiti i u našem gradu. Dovoljno će biti samo doći u Samobor koji u adventsko vrijeme nudi puno događaja i manifestacija.

Paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u subotu, 1. prosinca u 17 sati započinje bogat program ovogodišnjeg samoborskog Adventa. Prva nedjelja u prosincu rezervirana je za veliku humanitarnu akciju Velika srca trče koja se održava na prostoru bivše vojarne s početkom u 10 sati, a svoj dolazak potvrdio je i sveti Nikola. On će posjetiti i Trg kralja Tomislava gdje će okititi veliko božićno drvce s mališanima iz dječjih vrtića i to na samo Nikolinje, 6. prosinca. Svoje veliko srce Samoborci će pokazati i na 8. humanitarnom božićnom koncertu 11. prosinca u Sportskoj dvorani Samobor.

Novost je ove godine je izložba božićnih jaslica u centru Samobora, u organizaciji udruga Ekosspiritus i Društva svetog Izidora Seljaka čije će otvorenje biti upriličeno 13. prosinca u Gradskoj vijećnici, s početkom u 19 sati. Izlozi centra grada s božićnim jaslicama moći će se razgledati sve do 7. siječnja 2019.

Samoborski božićni sajam ove godine počinje 14. prosinca, a bogat program posjetitelje očekuje sve do dvostrukog dočeka Nove godine. Vikend 15. i 16. prosinca rezerviran je za urbani Božić, samoborsku božićnu furku, dok će već od 22. prosinca Samoborci i njihovi gosti uživati u tradicionalnim božićnim običajima i zabavnom programu. Djed Božićnjak i vilenjak Zvonček uveličat će badnjak na samoborskom Trgu, a nakon svečanog božićnog ozračja započinju pripreme za najluđi doček.

Pripremljen je niz iznenađenja, a Božićna špelunkica otvara svoja vrata 15. prosinca i ne zatvara ih sve do Stare godine. Tradicionalno, božićne koncerte pripremaju i Gradska glazba Samobor 20. prosinca, Hrvatsko pjevačko društvo Jeka 23. prosinca, Folklorni ansambl Mladost 27. prosinca te Tamburaško društvo Ferdo Livadić 28. prosinca.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.