Od migrene pati 18, 7 % odraslih u Hrvatskoj

28. studenoga 2018.
Komentari isključeni
564 Pregleda

Ugledna akademkinja Vida Demarin jučer je u Pop Up kinu u sklopu Građanskog utorka održala predavanje o glavobolji. Pojasnila je koje sve vrste glavobolje postoje te kako ih liječiti. Glavobolje se dijele na primarne i sekundarne. Primarne su učestalije, ali su većinom bezazlene, dok su sekundarne rjeđe, ali opasnije. Primarne glavobolje su migrena, cluster glavobolja te glavobolja tenzijskog tipa, dok se sekundarne glavobolje javljaju zbog glaukoma, sinusitisa, tumora, infekcija i ostaloga.

U većini slučajeva glavobolja je bezopasna, ali itekako može narušiti kvalitetu života. Slučaj je to s migrenom od koje u Hrvatskoj pati 18, 7% odrasle populacije. Ako se glavobolja ponavlja treba se javiti liječniku da se utvrde uzroci i odredi način liječenja. Više o ovoj temi poslušajte emisiji “Kap znanja”, od 16 sati, u četvrtak, 29. studenog, 2018.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.