Kreativne strukture Hobby arta izložene u Gradskoj knjižnici

27. studenoga 2018.
Komentari isključeni
1.214 Pregleda

Članovi udruge Hobby art predstavili su se na Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor svojom novom izložbom. Godinu dana nakon što su na istom mjestu predstavili svoje grafike, u utorak, 27. studenoga javnosti su izložili svoje crteže objedinjene pod nazivom “Kreativne strukture”.

Kako je prilikom otvorenja pojasnio umjetnički voditelj udruge Slaven Jurić, ovaj put radovi nisu stvarani na temelju fotografija, nego uživo po promatranju pa je na nekoliko primjera pokazao kako je izgledao proces od skice do završnog rada kroz dva mjeseca crtanja različitih kompozicija iz različitih pogleda. Kako je istaknuo Jurić, svaki od 27 članova u 40 izloženih djela iskazao je svoj karakter i kreativni potencijal na svoj način, kroz različit pristup, iako su svi imali na raspolaganju iste motive.

– Svaki posao koji radite ne mora u suštini biti odmah produktivno, pragmatično isplaćen, ali vjerujte mi da likovni rad koji ste vi radili ima naknadu jer znanstvenici su ustanovili da je likovna umjetnost, kao i ostalih sedam umjetnosti, jedna od najzdravijih oblika načina života za čovjeka. Kreativnost se ne može naplatiti, no znajte da je zdravlje na prvom mjestu. Naš rad je bio čisti užitak, neprocjenjivo obogaćivanje vremena jer ste doživjeli jednu apsolutnu harmoniju, a što danas, kad živimo tako dinamičan život, čovjeku više treba od harmonije. Od srca vam hvala jer ste bili otvoreni da učite, a vaš rad pokazuje zapravo koliko se s vama uspjelo napraviti – poručio je na kraju okupljenim članovima udruge Slaven Jurić.

U ime Hobby arta uvodno je nekoliko riječi zahvale uputila predsjednica udruge Biserka Ladišić pa je tako zahvalila Gradskoj knjižnici i ravnateljici Mirjani Dimnjaković na domaćinstvu, a potom i Gradu Samoboru obzirom da se udruga djelomično financira iz gradskog proračuna. Pojasnila je i da je katalog koji prati izložbu ove godine drugačije koncipiran jer nema u njemu prikaza svih radova, nego je ilustriran proces rada na djelima za novu izložbu ove vrijedne samoborske likovne udruge.

Na Odjelu za odrasle razgledati se mogu crteži: Biserke Ladišić, Biserke Mihaldinec, Blanke Klemar Prše, Božice Danon, Branke Čelar, Dagmar Vidović, Diane Serdar, Dijane Koren, Hrvoja Crnkovića, Irene Fratrić, Ive Kuhar, Jadranke Pavlin, Josipa Šuflaja, Josipa Smoljića, Josipe Regvat, Ljudmile Gabrić, Marije Mišetić, Milana Kuhara, Mirjane Žegarac, Nede Jelenić, Ruže Rančić, Štefice Gotal, Tamare Panđić, Tatjane Novak, Vere Rede i Vlaste Srebotnak.

Izložba likovne udruge Hobby art u Gradskoj knjižnici Samobor ostat će otvorena do 12. prosinca.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.