Župljani Krista Kralja u velikom slavlju

26. studenoga 2018.
Komentari isključeni
1.097 Pregleda

Župa Krista Kralja u Domaslovcu proslavila je jučer svoju svetkovinu i 16 godina od osnutka. Slavlje je započelo trodnevnom pripravom i dekanatskim susretom mladih, a potom su redom, od četvrtak do subote, misna slavlja predvodila tri ovogodišnja mladomisnika, župni vikar u Samoboru Kristijan Tušek, kapelan u župama Blaženog Alojzija Stepinca Bestovje-Novaki-Rakitje i Svetog Ivana Krstitelja u Lugu Marko Toplak te župni vikar u zagrebačkom Stenjevcu Matija Novački. Mise su animirali zbor mladih Glorija iz Bestovja, Novaka i Rakitja te domaći župni zborovi, Glasnik Velikoga Kralja, Veliki zbor i Jutrići.

Jučerašnju središnju euharistiju služio je Borna Puškarić, pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. U homiliji je naglasio važnost svake svetkovine, a osobito se dotakao naših predaka i toga koliko se nekad davalo važnosti pojedinim svetkovinama u odnosu na novije vrijeme. Govorio je i o Kralju – mom Kralju, postavljajući pitanja: Kakav je moj Kralj i tko je On. U teološko-povijesnoj propovijedi približio je razgovor između Pilata i Isusa. U tom razmišljanju je, nakon euharistije, nova dramska zajednica domaslovečke župe upriličila kratak igrokaz, autora Lovre Mihelića, u kojem se okušao i domaći župnik Branimir Budinski.

Nakon slavlja, već tradicionalno, župljani su ostali na zajedničkom druženju, a za kotlovinu, grah i gljivarski kotlić, pobrinula se Gljivarska udruga Sunčanica, dok su kolače, kiflice, orehnjače i makovnjače ispekle žene ove župe. (Silvija Blažević)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.