Samobor domaćin Danu Zajednice Makedonaca u Hrvatskoj

23. studenoga 2018.
Komentari isključeni
1.005 Pregleda

Zajednica Makedonaca u Hrvatskoj i Makedonsko kulturno društvo “Ohridski biser” sutra će u našem gradu obilježiti Racinov dan.

Zajedničko druženje Makedonaca u povodu 79. obljetnice izdavanja zbirke poezije Koče Racina “Bijela svitanja”, tiskane u Samoboru, počinje u 14 sati ispred Samoborskog muzeja, kod biste ovog makedonskog pjesnika. Tamo će najprije biti položeni vijenci, a potom će u Muzeju predavanje na temu “Racin o ženi u društvu” održati profesor doktor Vasil Tocinovski. Referat o životu i djelu Koče Racina pripremit će doktor Slavčo Kovilovski, a za recital su zaduženi članovi literarno-dramske skupine “Lenka” i Radionice makedonskog jezika za odrasle.

U 18 sati Makedonci u Bunkeru pripremaju kulturnu manifestaciju bogatu folklornim, pjevačkim, instrumentalnim, recitatorskim, dječjim i etno nastupima makedonskih društava iz cijele Hrvatske. To su “Makedonija” iz Splita, “Biljana” iz Zadra, “Braća Miladinovci” iz Osijeka, “Ohridski biser” iz Zagreba, “Sveti Kiril i Metodij” iz Pule i “Ilinden” iz Rijeke.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.